Havermout-rozijnenkoekjes zonder geraffineerde suiker
Het zoete in deze koekjes komt van de appels en de rozijnen. Extra suiker heb je dus helemaal niet nodig!

Advertentie
Ingrediënten
- 2 jazz-appels
- 200 g havermout
- 50 g rozijnen
- 55 g amandelschaafsel
- 50 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- ¼ tl zout
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 170 °C. Rasp de appels. Meng met de havermout, rozijnen, en ⅘ van het amandelschaafsel, de boter en het zout en kneed tot een samenhangend geheel.
- Rol met natte handen 12 balletjes en druk plat. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.
bewaartip:
Bewaar de koekjes maximaal 3 dagen afgesloten buiten de koelkast.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 145 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 16 g
-
vet 7 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 25 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Havermout-rozijnenkoekjes zonder geraffineerde suiker
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Havermout-rozijnenkoekjes zonder geraffineerde suiker
- 2 jazz-appels
Verwarm de oven voor op 170 °C. Rasp de appels.
- 200 g havermout
- 50 g rozijnen
- 44 g amandelschaafsel
- 50 g ongezouten roomboter
- ¼ tl zout
Meng met de havermout, rozijnen, het amandelschaafsel, de boter en het zout en kneed tot een samenhangend geheel.
- 11 g amandelschaafsel
Rol met natte handen 12 balletjes en druk plat. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel.
Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.
bewaartip:
Bewaar de koekjes maximaal 3 dagen afgesloten buiten de koelkast.