bewaar
Havermout-rozijnenkoekjes zonder geraffineerde suiker
Havermout-rozijnenkoekjes zonder geraffineerde suiker
bewaar

Havermout-rozijnenkoekjes zonder geraffineerde suiker

Het zoete in deze koekjes komt van de appels en de rozijnen. Extra suiker heb je dus helemaal niet nodig!

15 min. bereiden
30 min. oventijd
108waarderingen

Ingrediënten

12 porties

2

jazz-appels

200 g

havermout

50 g

rozijnen

55 g

amandelschaafsel

50 g

ongezouten roomboter

¼ tl

zout

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Het zoete in deze koekjes komt van de appels en de rozijnen. Extra suiker heb je dus helemaal niet nodig!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 170 °C. Rasp de appels. Meng met de havermout, rozijnen, en ⅘ van het amandelschaafsel, de boter en het zout en kneed tot een samenhangend geheel.

2

Rol met natte handen 12 balletjes en druk plat. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.

bewaartip Bewaar de koekjes maximaal 3 dagen afgesloten buiten de koelkast.