Rodekoolmaaltijdsoep met witte bonen, biet en witvis
Een stevige winterwandeling sluit je af met stevige winterkost.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1½ liter kraanwater
- 2 runderbouillontabletten
- 2 uien
- 2 cm verse gember
- 3 el arachideolie
- 300 g gesneden rodekool
- 1 tl gemalen kaneel
- 330 g witte bonen in pot
- 400 g geraspte bietjes
- 400 g verse kabeljauwfilets
- ½ tl chilivlokken (naar smaak)
Keukenspullen
- rasp
Advertentie
Bereiden
- Breng een pan met het water en de bouillontabletten aan de kook. Snipper de ui. Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, gember, rodekool en kaneel 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en laat 10 min. op middelhoog vuur koken.
- Doe ondertussen de witte bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Voeg met de biet toe aan de bouillon en kook 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de kabeljauw in 8 min. gaar. Keer halverwege. Breng op smaak met chilivlokken en eventueel zout. Serveer de soep in kommen en verdeel de kabeljauw erover.
Tip:
Eten er kinderen mee? Serveer de chilivlokken dan apart.

Gember gebruiken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 280 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 18 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 1.425 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Rodekoolmaaltijdsoep met witte bonen, biet en witvis
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rodekoolmaaltijdsoep met witte bonen, biet en witvis
- 1½ liter kraanwater
- 2 runderbouillontabletten
- 2 uien
- 2 cm verse gember
- 2 el arachideolie
- 300 g gesneden rodekool
- 1 tl gemalen kaneel
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, gember, rodekool en kaneel 3 min. op middelhoog vuur.
Voeg de bouillon toe en laat 10 min. op middelhoog vuur koken.
- 330 g witte bonen in pot
- 400 g geraspte bietjes
Doe ondertussen de witte bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Voeg met de biet toe aan de bouillon en kook 5 min. mee.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 1 el arachideolie
- 400 g verse kabeljauwfilets
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de kabeljauw in 8 min. gaar. Keer halverwege.
- ½ tl chilivlokken
Breng op smaak met chilivlokken en eventueel zout. Serveer de soep in kommen en verdeel de kabeljauw erover.