Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de courgettes, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Halveer ze nog een keer in de lengte en snijd in stukken van 4 cm. Snijd de knoflook fijn. Meng de courgette, knoflook, kipfilet en pesto door elkaar. Verdeel het mengsel over 4 stukken bakpapier en besprenkel elk pakketje met 2 el water. Vouw het papier losjes maar goed dicht (en papillotte). Bak de pakketjes op een bakplaat in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.
Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk er 300 ml kokend water over. Laat 10 min. afgedekt staan. Roer los met een vork. Snijd de peterselie en bieslook fijn. Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in boogjes. Meng de couscous, 3/4 van de kruiden, komkommer en de olie door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de pakketjes uit de oven en vouw voorzichtig open. Verdeel de couscous over diepe borden en verdeel de inhoud van de pakketjes (incl. vocht). Garneer met de rest van de kruiden. Serveer direct.
Kippakketje met pesto, courgette en couscous
Terwijl de pakketjes in de oven garen, maak je de couscous: zo klaar!
- algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
- algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Sol y Nieve Rueda Verdejo Viura.
En papillotte
Instructievideo - 00:42 min.
Gerelateerde recepten
Kippakketje met pesto, courgette en couscous
Terwijl de pakketjes in de oven garen, maak je de couscous: zo klaar!

hoofdgerecht
4 personen
645 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de courgettes, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Halveer ze nog een keer in de lengte en snijd in stukken van 4 cm. Snijd de knoflook fijn. Meng de courgette, knoflook, kipfilet en pesto door elkaar. Verdeel het mengsel over 4 stukken bakpapier en besprenkel elk pakketje met 2 el water. Vouw het papier losjes maar goed dicht (en papillotte). Bak de pakketjes op een bakplaat in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.
Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk er 300 ml kokend water over. Laat 10 min. afgedekt staan. Roer los met een vork. Snijd de peterselie en bieslook fijn. Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in boogjes. Meng de couscous, 3/4 van de kruiden, komkommer en de olie door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de pakketjes uit de oven en vouw voorzichtig open. Verdeel de couscous over diepe borden en verdeel de inhoud van de pakketjes (incl. vocht). Garneer met de rest van de kruiden. Serveer direct.
algemeen:Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
algemeen:Lekkere wijn bij dit gerecht: Sol y Nieve Rueda Verdejo Viura.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 courgettes
2 tenen knoflook
350 g kipfilethaasjes
180 g koelverse pestospread
250 g couscous
300 ml kokend water
20 g verse platte peterselie
½ bakje verse bieslook
1 komkommer
2 el (olijf)olie
Dit heb je nodig
stukken bakpapier of aluminiumfolie (à 40 x 30 cm)