Paddenstoelenravioli in romige cognacsaus
Deze vegapasta is niet alleen superlekker, maar staat ook nog eens in een kwartier op tafel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 el traditionele olijfolie
- 300 g gesneden prei
- 1 paddenstoelenbouillontablet
- 250 g mascarpone
- 50 ml cognac (Gall & Gall)
- 20 g verse platte peterselie
- 400 g gesneden kastanjechampignons
- 500 g verse ravioli funghi porcini
- 250 g cherrytomaten aan de tak
Advertentie
Bereiden
- Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de prei 4 min. op middelhoog vuur. Verkruimel de bouillontablet erboven, voeg de mascarpone toe en schep 1 min. goed om. Voeg de cognac toe en schep om. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de champignons 6 min. op middelhoog vuur. Draai het vuur uit en schep voorzichtig de peterselie erdoor.
- Kook ondertussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang 50 ml van het kookvocht op.
- Meng de ravioli met de mascarponesaus en het kookvocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de ravioli in diepe borden en verdeel de champignons en tomaten aan de tak erover.
Tip:
Rooster voor extra smaak de tomaten aan de tak ca. 10 min. op 180 °C in het midden van de oven.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 735 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 64 g
-
vet 38 g
waarvan verzadigd 20 g - natrium 1.245 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Paddenstoelenravioli in romige cognacsaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Paddenstoelenravioli in romige cognacsaus
- 1 el traditionele olijfolie
- 300 g gesneden prei
Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 4 min. op middelhoog vuur.
- 1 paddenstoelenbouillontablet
- 250 g mascarpone
- 50 ml cognac
Verkruimel de bouillontablet erboven, voeg de mascarpone toe en schep 1 min. goed om. Voeg de cognac toe en schep om.
- 20 g verse platte peterselie
- 1 el traditionele olijfolie
- 400 g gesneden kastanjechampignons
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons 6 min. op middelhoog vuur.
Draai het vuur uit en schep voorzichtig de peterselie erdoor.
- 500 g verse ravioli funghi porcini
Kook ondertussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang per 4 personen 50 ml van het kookvocht op.
Meng de ravioli met de mascarponesaus en het kookvocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 250 g cherrytomaten aan de tak
Schep de ravioli in diepe borden en verdeel de champignons en tomaten aan de tak erover.