Noedelsoep met courgettelinten
De noedels maak je zelf van... courgette! Daardoor is de soep superlight.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 6 cm verse gember (zakje 150 g)
- 2 liter water
- 2 runderbouillontabletten
- 1 el vissaus
- 1 el kokospalmsuiker
- 2 steranijsjes (zakje)
- 4 middelgrote eieren
- 1 courgette
- 500 g Thaise roerbakmix
- 200 g verse peultjes
- 100 g gerookte kipfilet (vleeswaren)
Keukenspullen
- mandoline
Advertentie
Bereiden
- Schil de gember en snijd in dunne plakjes. Doe de gember met het water, de bouillon, vissaus, palmsuiker en steranijs in een soeppan en breng aan de kook. Laat 8 min. op laag vuur trekken. Kook ondertussen de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Rasp met de mandoline noedels van de courgette.
- Voeg de roerbakmix en peultjes toe aan de bouillon en kook nog 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut van de kooktijd de courgettenoedels toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd ondertussen de kipfilet in dunne reepjes. Halveer de eieren. Schep de soep in 4 ruime kommen. Leg in elke kom 2 eihelften en garneer met de reepjes kipfilet. Lekker!
Tip:
Je kunt de kokospalmsuiker ook vervangen door ½ el ahornsiroop.
Tip:
Heb je geen mandoline? Snijd de courgette over de lengte in kwarten, verwijder de zaadlijsten en schaaf met een kaasschaaf dunne linten van het vruchtvlees.
Tip:
Lekker met koriander en limoen.

Noedelsoep met courgettelinten
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 195 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 16 g
-
vet 6 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 1.820 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Noedelsoep met courgettelinten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Noedelsoep met courgettelinten

- 6 cm verse gember
Schil de gember en snijd in dunne plakjes.

- 2 liter water
- 2 runderbouillontabletten
- 1 el vissaus
- 1 el kokospalmsuiker
- 2 steranijsjes
Doe de gember met het water, de bouillontabletten, vissaus, suiker en steranijs in een soeppan en breng aan de kook. Laat 8 min. op laag vuur trekken.

- 4 middelgrote eieren
- 1 courgette
Kook ondertussen de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Rasp met de mandoline noedels van de courgette.
Tip: Heb je geen mandoline? Snijd de courgette over de lengte in kwarten, verwijder de zaadlijsten en schaaf met een kaasschaaf dunne linten van het vruchtvlees.

- 500 g Thaise roerbakmix
- 200 g verse peultjes
Voeg de roerbakmix en peultjes toe aan de bouillon en kook nog 5 min. op middelhoog vuur.

Voeg de laatste minuut van de kooktijd de courgettenoedels toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

- 100 g gerookte kipfilet
Snijd ondertussen de kipfilet in dunne reepjes. Halveer de eieren.

Schep de soep in 4 ruime kommen. Leg in elke kom 2 eihelften en garneer met de reepjes kipfilet. Lekker!