bewaar
Gegrilde halloumi met zelfgemaakte rucolahummus
Gegrilde halloumi met zelfgemaakte rucolahummus
bewaar

Gegrilde halloumi met zelfgemaakte rucolahummus

Een perfect recept om kennis te maken met deze veelzijdige kaas uit Cyprus.

30 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

gekookte bietjes

500 g

geschrapte worteltjes

1 teen

knoflook

4 tl

komijn (djinten)

4 el

(olijf)olie

250 g

couscous

300 ml

kokend water

1

citroen

40 g

rucola

200 g

kikkererwten in blik

450 g

halloumi 43+ kaas

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer met beker

  • grillpan

Een perfect recept om kennis te maken met deze veelzijdige kaas uit Cyprus.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bieten in partjes en halveer de worteltjes in de lengte. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Meng de biet, worteltjes, knoflook, komijn, 2 el olie en peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

2

Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk er het kokend water over. Dek af en laat 10 min. staan. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de helft van de rucola grof en doe samen met de kikkererwten met het vocht, peper en zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot smeuïge hummus. Breng op smaak met het citroensap.

3

Roer de couscous los met een vork en meng de rest van de olie, het citroenrasp, peper en eventueel zout erdoor. Verhit de grillpan. Snijd de halloumi in 16 plakken en gril ze in 2 delen 3 min. Keer halverwege. Houd de halloumi warm onder aluminiumfolie. Neem de groenten uit de oven en meng met de rest van de rucola door de couscous. Verdeel de halloumi en hummus erover en serveer direct.

algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Casillero del Diablo Merlot.