Indonesische zeebaarskebab met citroengras
Vanavond eters? Dit exotische visgerecht uit de oven kun je ze prima voorzetten!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 Vanka Kawat diepvries purutblaadjes (limoenblaadjes, zak 100 g)
- 230 g diepvries zeebaars
- 250 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen
- 1 stengel koelverse sereh citroengras
- 1 rode peper
- 2 stuks sjalotten
- 3 cm verse gember
- 2 tenen knoflook
- 1 tl vissaus
- 50 g santen kokoscrème (pakje 150 g)
- 1 tl donkere basterdsuiker
- ½ tl zout
- 2 el Two Chicks eiwitten (flesje 500 g)
- 2 tl maizena
- 1 stuk limoen
- 3 el zoete chilisaus
Keukenspullen
- 8 tapasprikkers
- staafmixer met bakje
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de purutblaadjes, zeebaars en garnalen ontdooien. Week de tapasprikkers in water.
- Verwijder ondertussen het buitenste blad en de uiteinden van het citroengras en snijd in grove stukken. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in stukken. Snijd de sjalotten in 4 parten. Schil de gember en snijd in grove stukken. Halveer de knoflook. Doe het citroengras, de peper, sjalot, gember, knoflook, vissaus, santen, suiker en het zout in het bakje van de staafmixer. Maal alles tot een boemboe (smeuïg kruidenmengsel).
- Snijd de purutblaadjes in flinterdunne reepjes van 1 mm. Verwijder de huid van de vis. Hak het visvlees en de garnalen fijn. Doe alle vis met de boemboe, purutblaadjes, het eiwit en de maizena in een kom en meng alles met je handen goed door. Verdeel het vismengsel in 8 gelijke porties en kneed elke portie om een tapasprikker. Druk goed aan.
- Leg de kebabs op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de viskebabs in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar. Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Roer het rasp door de chilisaus en breng op smaak met het sap. Neem de kebabs uit de oven en serveer met de saus.
bereidingstip:
Je kunt de boemboe ook in de vijzel (of Indonesische tjobek) maken, dit duurt zeker 10 min.
combinatietip:
Lekker met verse koriander.
serveertip:
Vervang de tapasprikkers door lange stengels citroengras en serveer de kebabs op een stuk bananenblad.

Rode peper schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 250 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 13 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 1.035 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Indonesische zeebaarskebab met citroengras
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Indonesische zeebaarskebab met citroengras
- 2 Vanka Kawat diepvries purutblaadjes
- 230 g diepvries zeebaars
- 250 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de purutblaadjes, zeebaars en garnalen ontdooien. Week de tapasprikkers in water.
- 1 stengel koelverse sereh citroengras
Verwijder ondertussen het buitenste blad en de uiteinden van het citroengras en snijd in grove stukken.
- 1 rode peper
- 2 stuks sjalotten
- 3 cm verse gember
- 2 tenen knoflook
- 1 tl vissaus
- 50 g santen kokoscrème
- 1 tl donkere basterdsuiker
- ½ tl zout
Doe het citroengras, de peper, sjalot, gember, knoflook, vissaus, santen, suiker en het zout in het bakje van de staafmixer.
Maal alles tot een boemboe (smeuïg kruidenmengsel).
Snijd de purutblaadjes in flinterdunne reepjes van 1 mm.
Verwijder de huid van de vis. Hak het visvlees en de garnalen fijn.
- 2 el Two Chicks eiwitten
- 2 tl maizena
Doe alle vis met de boemboe, purutblaadjes, het eiwit en de maizena in een kom en meng alles met je handen goed door.
Verdeel het vismengsel in gelijke porties en kneed elke portie om een tapasprikker. Druk goed aan.
Leg de kebabs op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de viskebabs in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar.
- 1 stuk limoen
- 3 el zoete chilisaus
Neem de kebabs uit de oven en serveer met de saus.
bereidingstip:
Je kunt de boemboe ook in de vijzel (of Indonesische tjobek) maken, dit duurt zeker 10 min.
combinatietip:
Lekker met verse koriander.
serveertip:
Vervang de tapasprikkers door lange stengels citroengras en serveer de kebabs op een stuk bananenblad.