Gegrilde biefstuk met frisse lentesalade
Gegrilde biefstuk met frisse lentesalade

Gegrilde biefstuk met frisse lentesalade

Een salade met veel smaken: zoetzuur, pittig, een bittertje... lekker!

25 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 el

traditionele olijfolie

1200 g

bakaardappeltjes

235 g

Amsterdamse zilveruitjes

2

jazz-appels

1 bosje

radijs

250 g

koelverse gesneden andijvie

100 ml

slasaus met yoghurt

4

biefstukken

Dit heb je nodig

  • grillpan

Een salade met veel smaken: zoetzuur, pittig, een bittertje... lekker!

Aan de slag

1

Gebruik (bij 4 personen) 2 koekenpannen en verhit in elke koekenpan 2 el olie. Bak de aardappeltjes op middelhoog vuur in 25 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Breng eventueel op smaak met zout.

2

Laat ondertussen de zilveruitjes uitlekken. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Snijd de radijs in partjes. Meng de zilveruitjes, appel, radijs, andijvie en slasaus door elkaar.

3

Bestrijk de biefstuk dun met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de biefstuk in 6 min. rosé. Keer halverwege. Leg de biefstuk op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Serveer de biefstuk met de salade en aardappeltjes.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box-gerecht.

algemeenHeb je geen grillpan? Bak de biefstuk dan in een koekenpan. Je krijgt dan alleen geen mooie grillstrepen.