Curry met bloemkool, basmatirijst & ananas-amandelsalsa

Romige curry met een salsa van zoete ananas en crunchy amandelen.

735 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes. Kook 3 min. en giet af.

  2. Doe de currypoeder, kokosmelk, kikkererwten, bouillontablet en het water in een hapjespan en breng aan de kook. Voeg de bloemkoolroosjes toe en kook nog 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Snijd ondertussen de ananas in blokjes van 1 cm en de koriander grof. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de amandelen grof en schep op het laatst door de ananassalsa. Serveer de rijst met de curry in diepe borden en de salsa ernaast.

  • combinatietipLekker met schijfjes limoen.

Curry met bloemkool, basmatirijst & ananas-amandelsalsa

Romige curry met een salsa van zoete ananas en crunchy amandelen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig