Broodje Aziatische visburger met sla
Lekker snel, lekker vis én lekker goedkoop. Deze visburger zet je voor minder dan 3 euro op tafel.

Advertentie
Ingrediënten
- 350 g verse pangasiusfilets
- 3 beschuiten
- 1 limoen (schoongeboend)
- 35 g yellow currypaste (pakje à 70 g)
- 1 el maizena
- 3 bosuien
- 4 witte afbak pistolets
- 300 g gemengde sla (zak)
- 300 g gesneden rodekool (zak)
- 1 el sesamolie
Keukenspullen
- staafmixer
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Dep de vis droog en snijd in grove stukken. Verkruimel de beschuiten. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
- Doe de vis, beschuit, het limoenrasp, de currypasta en maizena in een kom en pureer met de staafmixer tot een samenhangend geheel. Snijd de bosuitjes in ringen en voeg de helft toe. Vorm van het mengsel met vochtige handen 4 visburgers en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de broodjes ernaast en bak de broodjes en visburgers ca. 10 min. in het midden van de oven.
- Meng ondertussen 2 el limoensap, de rest van de bosui, de sla, rodekool en olie door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de broodjes en visburgers uit de oven. Snijd de broodjes open en beleg met wat salade en een burger. Serveer met de rest van de sla.
combinatietip:
Lekker met: zoete chilisaus.

Broodje Aziatische visburger met sla
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 325 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 39 g
-
vet 8 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 830 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Broodje Aziatische visburger met sla
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Broodje Aziatische visburger met sla

Verwarm de oven voor op 220 °C.

- 350 g verse pangasiusfilets
Dep de vis droog en snijd in grove stukken.

- 3 beschuiten
- 1 limoen
Verkruimel de beschuiten. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

- 35 g yellow currypaste
- 1 el maizena
Doe de vis, beschuit, het limoenrasp, de currypasta en maizena in een kom en pureer met de staafmixer tot een samenhangend geheel.

- 3 bosuien
Snijd de bosuitjes in ringen en voeg de helft toe.

Vorm van het mengsel met vochtige handen 4 visburgers en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

- 4 witte afbak pistolets
Leg de broodjes ernaast en bak de broodjes en visburgers ca. 10 min. in het midden van de oven.

- 300 g gemengde sla
- 300 g gesneden rodekool
- 1 el sesamolie
Meng ondertussen 2 el limoensap, de rest van de bosui, de sla, rodekool en olie door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Neem de broodjes en visburgers uit de oven. Snijd de broodjes open en beleg met wat salade en een burger. Serveer met de rest van de sla. Lekker!
combinatietip:
Lekker met: zoete chilisaus.