Aziatische maaltijdsalade
Een dagje geen vlees? Deze salade ziet er prachtig uit en is ook nog eens heel smaakvol.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 el sesamzaad
- 3 el arachideolie
- 180 g tofu roerbakreepjes
- 2½ el sojasaus
- 200 g bloemkoolrijst
- 300 g gesneden rodekool
- 1 limoen
- 1 avocado
Advertentie
Bereiden
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 3 min. Laat afkoelen op een bord. Verhit ondertussen 1/3 van de olie in een andere koekenpan en roerbak de tofu reepjes met iets minder dan de helft van de sojasaus op middelhoog vuur in 4 min. krokant.
- Verdeel de bloemkoolrijst over een grote schaal en bestrooi met de rodekool. Rasp de groene schil van de limoen in een schaaltje, halveer en pers de vrucht uit. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in de lengte in plakjes. Besprenkel met wat limoensap en verdeel over de salade.
- Maak in het schaaltje met limoenrasp een dressing van de rest van de olie, de rest van de sojasaus en de rest van het limoensap. Breng op smaak met peper. Besprenkel de salade met de dressing, verdeel de tofureepjes erover en bestrooi met het sesamzaad.
variatietip:
Lekker met verse koriander en srirachasaus (pittige chilisaus).
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 635 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 17 g
-
vet 49 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 1.120 mg
- vezels 14 g
Ook te zien in
Aziatische maaltijdsalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aziatische maaltijdsalade
- 2 el sesamzaad
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 3 min. Laat afkoelen op een bord.
- 1 el arachideolie
- 180 g tofu roerbakreepjes
- 1 el sojasaus
Verhit ondertussen olie in een andere koekenpan en roerbak de tofureepjes met de sojasaus op middelhoog vuur in 4 min. krokant.
- 200 g bloemkoolrijst
- 300 g gesneden rodekool
Verdeel de bloemkoolrijst over een grote schaal en bestrooi met de rodekool.
- 1 limoen
Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen in een schaaltje, halveer en pers de vrucht uit.
- 1 avocado
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in de lengte in plakjes.
Besprenkel met wat limoensap en verdeel over de salade.
- 2 el arachideolie
- 1½ el sojasaus
Maak in het schaaltje met limoenrasp een dressing van de rest van de olie, de rest van de sojasaus en de rest van het limoensap.
Breng op smaak met peper. Besprenkel de salade met de dressing, verdeel de tofureepjes erover en bestrooi met het sesamzaad.
variatietip:
Lekker met verse koriander en srirachasaus (pittige chilisaus).