Rodekoolnoedels met roerbakreepjes en sesam
Een sterk - en lekker - staaltje 'east meets west'.

Advertentie
Ingrediënten
- 248 g woknoedels (pak, Conimex)
- ½ rodekool (ca. 700 g)
- 3 cm verse gember
- 2 el sesamolie
- 360 g biologische tofu roerbakreepjes oosters zoet
- 2 el Japanse sojasaus
- 150 g peen julienne
- 2 lente-uitjes
- 1 el zwart sesamzaad
Lekker erbij
Advertentie
Bereiden
- Bereid de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Leg ondertussen de halve rodekool met het snijvlak naar beneden op een plank. Snijd met een scherp keukenmes flinterdunne plakjes van de kool. Je krijgt dan een soort noedels. Schil de gember en snijd zo fijn mogelijk.
- Verhit de sesamolie in een ruime wok. Bak de roerbakreepjes 2 min. op hoog vuur en neem daarna uit de pan met een schuimspaan, maar laat het bakvet in de wok. Doe de gember, rodekool en sojasaus in de wok en roerbak 3 min. mee. Voeg de peen julienne toe en roerbak nog 2 min. Verdeel de woknoedels over de kommen en schep de rodekoolnoedels en vervolgens de roerbakreepjes erop.
- Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes en strooi over de noedels. Bestrooi met het sesamzaad.
serveertip:
Houd je van een beetje pit? Serveer dan met sriracha.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 580 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 51 g
-
vet 28 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 960 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Rodekoolnoedels met roerbakreepjes en sesam
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rodekoolnoedels met roerbakreepjes en sesam
- 248 g woknoedels
Bereid de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- ½ rodekool
Leg ondertussen de halve rodekool met het snijvlak naar beneden op een plank. Snijd met een scherp keukenmes flinterdunne plakjes van de kool.
- 3 cm verse gember
Je krijgt dan een soort noedels. Schil de gember en snijd zo fijn mogelijk.
- 2 el sesamolie
Verhit de sesamolie in een ruime wok.
- 360 g biologische tofu roerbakreepjes oosters zoet
Bak de roerbakreepjes 2 min. op hoog vuur en neem daarna uit de pan met een schuimspaan, maar laat het bakvet in de wok.
- 2 el Japanse sojasaus
- 150 g peen julienne
Doe de gember, rodekool en sojasaus in de wok en roerbak 3 min. mee. Voeg de peen julienne toe en roerbak nog 2 min.
Verdeel de woknoedels over de kommen en schep de rodekoolnoedels en vervolgens de roerbakreepjes erop.
- 2 lente-uitjes
- 1 el zwart sesamzaad
Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes en strooi over de noedels. Bestrooi met het sesamzaad.
serveertip:
Houd je van een beetje pit? Serveer dan met sriracha.