Ro­de­kool­noe­dels met roer­bak­reep­jes en se­sam

Een sterk - en lekker - staaltje 'east meets west'.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Een sterk - en lekker - staaltje 'east meets west'. 4 personen
3 10

Ingrediënten

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Leg ondertussen de halve rodekool met het snijvlak naar beneden op een plank. Snijd met een scherp keukenmes flinterdunne plakjes van de kool. Je krijgt dan een soort noedels. Schil de gember en snijd zo fijn mogelijk.
  3. Verhit de sesamolie in een ruime wok. Bak de roerbakreepjes 2 min. op hoog vuur en neem daarna uit de pan met een schuimspaan, maar laat het bakvet in de wok. Doe de gember, rodekool en sojasaus in de wok en roerbak 3 min. mee. Voeg de peen julienne toe en roerbak nog 2 min. Verdeel de woknoedels over de kommen en schep de rodekoolnoedels en vervolgens de roerbakreepjes erop.
  4. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes en strooi over de noedels. Bestrooi met het sesamzaad.

serveertip:

Houd je van een beetje pit? Serveer dan met sriracha.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 01 - Kickstart, Receptkaart 2018 week 01-02

Rodekoolnoedels met roerbakreepjes en sesam

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool­noe­dels met roer­bak­reep­jes en se­sam

1
1
  • 248 g woknoedels

Bereid de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • ½ rodekool

Leg ondertussen de halve rodekool met het snijvlak naar beneden op een plank. Snijd met een scherp keukenmes flinterdunne plakjes van de kool.

3
3
  • 3 cm verse gember

Je krijgt dan een soort noedels. Schil de gember en snijd zo fijn mogelijk.

4
4
  • 2 el sesamolie

Verhit de sesamolie in een ruime wok.

5
5
  • 360 g biologische tofu roerbakreepjes oosters zoet

Bak de roerbakreepjes 2 min. op hoog vuur en neem daarna uit de pan met een schuimspaan, maar laat het bakvet in de wok.

6
6
  • 2 el Japanse sojasaus
  • 150 g peen julienne

Doe de gember, rodekool en sojasaus in de wok en roerbak 3 min. mee. Voeg de peen julienne toe en roerbak nog 2 min.

7
7

Verdeel de woknoedels over de kommen en schep de rodekoolnoedels en vervolgens de roerbakreepjes erop.

8
8
  • 2 lente-uitjes
  • 1 el zwart sesamzaad

Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes en strooi over de noedels. Bestrooi met het sesamzaad.

serveertip:

Houd je van een beetje pit? Serveer dan met sriracha.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.