bewaar
Monique van Loons pasta met geroosterde bloemkool en krokant broodkruim
Monique van Loons pasta met geroosterde bloemkool en krokant broodkruim
bewaar

Monique van Loons pasta met geroosterde bloemkool en krokant broodkruim

Bloemkool en pasta? Een topcombinatie! Zeker als je de groente roostert in de oven.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

sjalotten

6 tenen

knoflook

800 g

bloemkool

12 el

traditionele olijfolie

300 g

orecchiette pasta

30 g

verse peterselie

2

kaiserbroodjes

80 g

Parmigiano Reggiano

95 g

garneeramandelen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • keukenmachine

Bloemkool en pasta? Een topcombinatie! Zeker als je de groente roostert in de oven.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sjalot in ringen en tweederde van de knoflook fijn. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Meng de sjalot, gesneden knoflook en bloemkool met 4 el olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

2

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af.

3

Snijd de peterselie grof. Scheur het brood in stukjes. Doe samen met de amandelen, kaas en de rest van de knoflook in de keukenmachine. Maal tot bijna fijn broodkruim. Verhit 4 el olie in een hapjespan en bak het broodkruim in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig om.

4

Meng de geroosterde bloemkool met de rest van de olie door de pasta en verdeel het broodkruim erover.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.