bewaar
Gegrilde wraps met pulled makreel
Gegrilde wraps met pulled makreel
bewaar

Gegrilde wraps met pulled makreel

Deze viswraps lenen zich ook prima om op de barbecue te grillen. Steek in dat geval van tevoren de barbecue aan.

25 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode ui

250 ml

kokend water

300 g

winterpeen

1

limoen

1

zoete puntpaprika

300 g

verse graatloze makreelfilet

8 el

mexican style chipotlesaus

100 g

fijngesneden ijsbergsla

4

grote tortillawraps

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • grillpan

Deze viswraps lenen zich ook prima om op de barbecue te grillen. Steek in dat geval van tevoren de barbecue aan.

Aan de slag

1

Snijd de rode ui in dunne halve ringen en doe in een kommetje. Schenk er het kokend water over en laat 5 min. staan. Giet af. Rasp de winterpeen fijn en doe in een kom. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap door het wortelrasp. Halveer de puntpaprika, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in lange, smalle repen. Trek de makreel met 2 vorken uit elkaar en meng met de chipotlesaus.

2

Verdeel de wortelsalade, makreel en ijsbergsla in banen over de tortillawraps. Verdeel de rode ui en de chipotlesaus erover. Vouw de onder- en bovenkant van de wraps iets over de vulling en rol de wraps daarna zo strak mogelijk op. Verpak ze in aluminiumfolie.

3

Verhit de grillpan en gril hierin de pakketjes 5 min. Keer regelmatig.

combinatietipLekker met extra chipotlesaus.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.