Maal­tijd­sa­la­de met kriel­tjes en ma­kreel

Makkelijk, snel maaltje voor op drukke dagen.

(7) waardeer
hoofdgerecht Makkelijk, snel maaltje voor op drukke dagen. 4 personen
5 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de ongeschilde krieltjes en kook ze in 12 min. gaar. Giet af.
  2. Schil ondertussen de winterpeen, rasp grof, meng de azijn erdoor en breng op smaak met peper en zout. Breek de makreel in stukjes.
  3. Verdeel de gekookte krieltjes, winterpeen, rauwkost en makreel over een serveerschaal, besprenkel met de mosterdmayonaise.
video

Maal­tijd­sa­la­de met kriel­tjes en ma­kreel

leuk-snel - 00:20 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 56 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
April 2020

Maaltijdsalade met krieltjes en makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­sa­la­de met kriel­tjes en ma­kreel

1
1
  • 1 kg krieltjes

Halveer de ongeschilde krieltjes en kook ze in 12 min. gaar. Giet af.

2
2
  • 500 g winterpeen
  • 2 el azijn

Schil ondertussen de winterpeen, rasp grof, meng de azijn erdoor en breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 240 g gerookte makreelfilet

Breek de makreel in stukjes.

4
4
  • 150 g rauwkost Amsterdamse ui
  • 4 el mosterdmayonaise suikervrij

Verdeel de gekookte krieltjes, winterpeen, rauwkost en makreel over een serveerschaal, besprenkel met de mosterdmayonaise.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.