Maaltijdsalade met krieltjes en makreel
Makkelijk, snel maaltje voor op drukke dagen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg krieltjes
- 500 g winterpeen
- 2 el azijn
- 240 g gerookte makreelfilet
- 150 g rauwkost Amsterdamse ui
- 4 el mosterdmayonaise suikervrij
Keukenspullen
- rasp
Advertentie
Bereiden
- Halveer de ongeschilde krieltjes en kook ze in 12 min. gaar. Giet af.
- Schil ondertussen de winterpeen, rasp grof, meng de azijn erdoor en breng op smaak met peper en zout. Breek de makreel in stukjes.
- Verdeel de gekookte krieltjes, winterpeen, rauwkost en makreel over een serveerschaal, besprenkel met de mosterdmayonaise.

Maaltijdsalade met krieltjes en makreel
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 560 kcal
- eiwit 18 g
-
koolhydraten 56 g
waarvan suikers 7 g -
vet 27 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 320 mg
- vezels 12 g
Ook te zien in
Maaltijdsalade met krieltjes en makreel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Maaltijdsalade met krieltjes en makreel
- 1 kg krieltjes
Halveer de ongeschilde krieltjes en kook ze in 12 min. gaar. Giet af.
- 500 g winterpeen
- 2 el azijn
Schil ondertussen de winterpeen, rasp grof, meng de azijn erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- 240 g gerookte makreelfilet
Breek de makreel in stukjes.
- 150 g rauwkost Amsterdamse ui
- 4 el mosterdmayonaise suikervrij
Verdeel de gekookte krieltjes, winterpeen, rauwkost en makreel over een serveerschaal, besprenkel met de mosterdmayonaise.