bewaar
Biefstukspiesen met spicy saus
Biefstukspiesen met spicy saus
bewaar

Biefstukspiesen met spicy saus

Wie barbecue zegt, zegt spiesjes. Wil je je tafelgenoten verrassen, kies dan voor deze variant met Amsterdamse uien.

15 min. bereiden
30 min. wachten
pittig
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

biefstukken

2 tenen

knoflook

1 el

gedroogde tijm

½ el

paprikapoeder

2 el

traditionele olijfolie

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

340 g

Amsterdamse uien

4 el

andalousesaus

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • metalen spiesen

Wie barbecue zegt, zegt spiesjes. Wil je je tafelgenoten verrassen, kies dan voor deze variant met Amsterdamse uien.

Aan de slag

1

Snijd de biefstuk in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de knoflook fijn en meng met de tijm, paprikapoeder, peper en eventueel zout door de olie. Schep om met het vlees en laat 30 min. buiten de koelkast marineren.

2

Laat ondertussen de paprika en uien uitlekken. Snijd de paprika in de lengte open en verwijder eventuele zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in lange repen van ca. 1 cm. Rol de repen op.

3

Steek de barbecue aan. Rijg om en om een stukje biefstuk, een stukje paprika en een uitje aan een spies. Herhaal en maak zo nog 7 spiesen.

4

Gril de biefstukspiesen in ca. 6 min. rosé vanbinnen en met mooie grillstrepen aan de buitenkant. Serveer met de spicy saus.

bereidingstipJe kunt de spiesen ook in de grillpan bereiden.

combinatietipLekker met een groene salade.

Barbecue aansteken

Instructievideo - 01:07 min.