bewaar
Ovengroente met zoete aardappel en kip
Ovengroente met zoete aardappel en kip
bewaar

Ovengroente met zoete aardappel en kip

Een heuse klassieker: ovengroente met zoete aardappel en kip. Maak het jezelf makkelijk met dit recept. De oven doet het meeste werk!

15 min. bereiden
25 min. oventijd
347waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

paprikamix

500 g

zoete aardappel

2

rode uien

400 g

kikkererwten in blik

1 el

gedroogde oregano

4 el

traditionele olijfolie

15 g

verse peterselie

1 el

mayonaise

2 el

ketchup

300 g

kipfiletblokjes

250 g

cherrytomaten

Dit heb je nodig

  • vergiet

  • bakpapier

Een heuse klassieker: ovengroente met zoete aardappel en kip. Maak het jezelf makkelijk met dit recept. De oven doet het meeste werk!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in dunne partjes van ca. 1 cm dik. Snijd de uien in dunne parten. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

2

Meng de paprika, aardappel, ui, kikkererwten en oregano met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven.

3

Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng de helft door de mayonaise en ketchup tot een salsa.

4

Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven en schep de kip door het aardappel-groentemengsel. Zet terug en schep weer na 10 min. de tomaten erdoor. Bak nog 5 min. Neem uit de oven, meng de rest van de peterselie erdoor. Serveer met de salsa.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.