Zoete aardappel met groenten en kip uit de oven
Een heuse klassieker: ovengroente met zoete aardappel en kip. Maak het jezelf makkelijk met dit recept. De oven doet het meeste werk!
505 kcal
15 min. bereiden, 25 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
1 zak paprikamix
paprikamix
500 gram zoete aardappelen
zoete aardappelen
2 rode uien
rode uien
400 gram kikkererwten in blik
kikkererwten in blik
1 eetlepel gedroogde oregano
gedroogde oregano
4 eetlepel traditionele olijfolie
traditionele olijfolie
15 gram verse peterselie
verse peterselie
1 eetlepel mayonaise
mayonaise
2 eetlepel ketchup
ketchup
300 gram kipfiletblokjes
kipfiletblokjes
250 gram cherrytomaten
cherrytomaten
Dit heb je nodig
vergiet
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2017 nr. 01 - Goede start in 7 makkelijke stappen
Receptkaarten Allerhande 6 2016 - Receptkaarten Allerhande 6 2016
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in dunne partjes van ca. 1 cm dik. Snijd de uien in dunne parten. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Meng de paprika, aardappel, ui, kikkererwten en oregano met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven.
Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng de helft door de mayonaise en ketchup tot een salsa.
Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven en schep de kip door het aardappel-groentemengsel. Zet terug en schep weer na 10 min. de tomaten erdoor. Bak nog 5 min. Neem uit de oven, meng de rest van de peterselie erdoor. Serveer met de salsa.
- vegatipBekijk ook dit recept
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Zoete aardappel met groenten en kip uit de oven
Een heuse klassieker: ovengroente met zoete aardappel en kip. Maak het jezelf makkelijk met dit recept. De oven doet het meeste werk!

hoofdgerecht
4 personen
505 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in dunne partjes van ca. 1 cm dik. Snijd de uien in dunne parten. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Meng de paprika, aardappel, ui, kikkererwten en oregano met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven.
Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng de helft door de mayonaise en ketchup tot een salsa.
Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven en schep de kip door het aardappel-groentemengsel. Zet terug en schep weer na 10 min. de tomaten erdoor. Bak nog 5 min. Neem uit de oven, meng de rest van de peterselie erdoor. Serveer met de salsa.
vegatip:Bekijk ook dit recept (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1194607/ovengroente-met-linzen-avocado-en-tahinisaus)
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 zak paprikamix
500 g zoete aardappelen
2 rode uien
400 g kikkererwten in blik
1 el gedroogde oregano
4 el traditionele olijfolie
15 g verse peterselie
1 el mayonaise
2 el ketchup
300 g kipfiletblokjes
250 g cherrytomaten
Dit heb je nodig
vergiet
bakpapier




