Salade 'caprese' met pijnboompitten
Pasta op het menu? Of vlees van de barbecue? Daar hoort deze frisse salade bij!
Aan de slag
Snijd de trostomaten in kwarten en halveer de subliem tomaatjes. Doe in een schaal. Schep door de tomaten en laat 30 min. afgedekt staan. Snijd de knoflook in plakjes. Meng de knoflook in een kommetje met de azijn, het zout en de suiker tot een marinade.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verwijder de knoflook uit de gemarineerde tomaten. Scheur het basilicum in stukjes en strooi over de tomaten.
Scheur de mozzarella of burrata in stukken, leg op de salade en bestrooi met de pijnboompitten. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de olie en serveer.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Salade 'caprese' met pijnboompitten
Pasta op het menu? Of vlees van de barbecue? Daar hoort deze frisse salade bij!
bijgerecht
null personen
255 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de trostomaten in kwarten en halveer de subliem tomaatjes. Doe in een schaal. Schep door de tomaten en laat 30 min. afgedekt staan. Snijd de knoflook in plakjes. Meng de knoflook in een kommetje met de azijn, het zout en de suiker tot een marinade.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verwijder de knoflook uit de gemarineerde tomaten. Scheur het basilicum in stukjes en strooi over de tomaten.
Scheur de mozzarella of burrata in stukken, leg op de salade en bestrooi met de pijnboompitten. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de olie en serveer.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
280 g tastytom-trostomaten
180 g subliem tomaatjes
1 teen knoflook
3 el rodewijnazijn
½ tl zout
1 tl kristalsuiker
30 g pijnboompitten
15 g verse basilicum
125 g buffelmozzarella
3 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
koekenpan