Tzatziki met dille
Geen betere dip voor bij de barbecue dan deze frisse Griekse klassieker: perfecte combinatie met vlees!

Advertentie
Ingrediënten
Keukenspullen
- vergiet
Advertentie
Bereiden
Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijsten en rasp het vruchtvlees grof. Voeg eventueel wat zout toe, doe in een vergiet en laat 5 min. uitlekken. Snijd ondertussen de dille en knoflook fijn. Meng de komkommer, dille, knoflook en yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
variatietip:
Smaakvariant? Voeg 1 tl citroenrasp en 100 g verkuimelde feta toe. Het gerecht is dan niet meer vegetarisch.
combinatietip:
Lekker met knapperige snackgroenten. Handig én lekker fris! Of kies eens voor platbrood.

Knoflook snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 55 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 4 g
-
vet 3 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 20 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Tzatziki met dille
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tzatziki met dille
- 1 komkommer
Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijsten en rasp het vruchtvlees grof.
- 7½ g verse dille
- 1 teen knoflook
- 200 ml Griekse yoghurt
Meng de komkommer, dille, knoflook en yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
variatietip:
Smaakvariant? Voeg 1 tl citroenrasp en 100 g verkuimelde feta toe. Het gerecht is dan niet meer vegetarisch.
combinatietip:
Lekker met knapperige snackgroenten. Handig én lekker fris! Of kies eens voor platbrood.