Frisse tzatziki

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 8 g verse munt
- 1 komkommer
- 1 citroen
- 1 knoflook
- 1 groene paprika
- 250 g Griekse yoghurt
- 3 el extra vierge olijfolie
Advertentie
Bereiden
- Snijd de munt fijn en houd wat achter voor garnering. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Rasp het vruchtvlees grof en doe het in een zeef. Duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit.
- Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Pers de knoflook. Snijd de paprika in kleine stukjes. Meng de yoghurt met de komkommer, citroenrasp, knoflook, munt en paprika. Breng op smaak met het citroensap, de olie en peper en zout. Bestrooi met de achtergehouden munt.
variatietip:
Fijngesneden munt smaakt heerlijk door een bonensalade (zie recept elders op ah.nl/allerhande).

Tzatziki maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 190 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 4 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Frisse tzatziki
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Frisse tzatziki
- 8 g verse munt
- 1 komkommer
Snijd de munt fijn en houd wat achter voor garnering. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten.
Rasp het vruchtvlees grof en doe het in een zeef. Duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit.
- 1 citroen
- 1 knoflook
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Pers de knoflook.
- 1 groene paprika
- 250 g Griekse yoghurt
Snijd de paprika in kleine stukjes. Meng de yoghurt met de komkommer, citroenrasp, knoflook, munt en paprika.
- 3 el extra vierge olijfolie
Breng op smaak met het citroensap, de olie en peper en zout. Bestrooi met de achtergehouden munt.
variatietip:
Fijngesneden munt smaakt heerlijk door een bonensalade (zie recept elders op ah.nl/allerhande).