Teriyaki-honingkipspiesjes met groenteroerbak
Van deze lichtzoete kipspiesjes loopt het water je in de mond.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g kipfilet
- 150 ml verse woksaus teriyaki-honing (flesje)
- 275 g notenrijst
- 2 el traditionele olijfolie
- 800 g Japanse wokgroente
- 1 limoen (schoongeboend)
Keukenspullen
- 12 metalen spiesen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Snijd de kip in blokjes van 2x2 cm en rijg deze aan de spiesen. Leg de kipspiesjes in een lage schaal en besprenkel met de helft van de woksaus. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat 15 min. marineren in de koelkast.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aan wijzingen op de verpakking. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kipspiesjes in 8-10 min. gaar. Keer regelmatig. Verhit de olie in een wok en roerbak de wokgroente 3 min. op hoog vuur. Voeg de rest van de woksaus toe en roerbak nog 1 min. Rasp de groene schil van de helft van de limoen en snijd de vrucht in 8 partjes.
- Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de wokgroente 3 min. op hoog vuur. Voeg de rest van de woksaus toe en wok nog 1 min. Voeg het limoenrasp toe aan de rijst en verdeel over de borden. Schep de wokgroente ernaast en verdeel de kipspiesjes over de borden. Serveer met de partjes limoen.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 530 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 63 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 600 mg
- vezels 6 g
Pittigheid
Ook te zien in
Teriyaki-honingkipspiesjes met groenteroerbak
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Teriyaki-honingkipspiesjes met groenteroerbak
- 300 g kipfilet
Snijd de kip in blokjes van 2x2 cm en rijg deze aan de spiesen.
- 75 ml verse woksaus teriyaki-honing
Leg de kipspiesjes in een lage schaal en besprenkel met de woksaus. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat 15 min. marineren in de koelkast.
- 275 g notenrijst
Kook ondertussen de rijst volgens de aan wijzingen op de verpakking.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kipspiesjes in 8-10 min. gaar. Keer regelmatig.
- 2 el traditionele olijfolie
- 800 g Japanse wokgroente
- 75 ml verse woksaus teriyaki-honing
Verhit de olie in een wok en roerbak de wokgroente 3 min. op hoog vuur. Voeg de woksaus toe en roerbak nog 1 min.
- 1 limoen
Rasp de groene schil van de helft van de limoen en snijd de vrucht in 8 partjes.
Voeg het limoenrasp toe aan de rijst en verdeel over de borden. Schep de wokgroente ernaast en verdeel de kipspiesjes over de borden.
Serveer met de partjes limoen.