Dep de zalmfilets droog met keukenpapier of een schone theedoek. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Leg de zalm met de huidkant naar beneden in de pan en bak 6-8 min. Keer om en bak nog 2 min. Haal de pan van het vuur en blus af met de helft van de woksaus.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan op hoog vuur en roerbak de roerbakgroente 5-6 min. tot beetgaar. Meng met de rest van de woksaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de noedels in diepe borden, verdeel de groente en zalm erover.
Zalm teriyaki met verse soba
Op zoek naar een snelle, smaakvolle maaltijd? Deze zalm teriyaki met verse sobanoedels en knapperige groenten staat in 15 minuten op tafel!
- serveertipLekker met sesamzaadjes.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Zalm teriyaki met verse soba
Op zoek naar een snelle, smaakvolle maaltijd? Deze zalm teriyaki met verse sobanoedels en knapperige groenten staat in 15 minuten op tafel!

hoofdgerecht
2 personen
915 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Dep de zalmfilets droog met keukenpapier of een schone theedoek. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Leg de zalm met de huidkant naar beneden in de pan en bak 6-8 min. Keer om en bak nog 2 min. Haal de pan van het vuur en blus af met de helft van de woksaus.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan op hoog vuur en roerbak de roerbakgroente 5-6 min. tot beetgaar. Meng met de rest van de woksaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de noedels in diepe borden, verdeel de groente en zalm erover.
serveertip:Lekker met sesamzaadjes.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
300 g zalmfilets op de huid
2 el zonnebloemolie
90 ml woksaus teriyaki
400 g Japanse wokgroente kastanjechampignons & peulen
250 g verse soba