Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pesto met iets minder dan een eetlepel kookvocht per persoon en schep door de pasta.
Snijd ondertussen de chorizo in reepjes. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de courgette in reepjes en het basilicum fijn.
Meng de chorizo, paprika en courgette door de pasta en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met het basilicum en de mozzarellabolletjes.
Pittige pastasalade
Deze typisch Italiaanse salade krijgt meer pit door de Spaanse chorizo.
- algemeenMeenemen? Meng de pasta met de pesto en het kookvocht en verdeel over 4 (weck)potten. Verdeel er achtereenvolgens de chorizo, paprika, courgette en het basilicum over. Bewaar de mozzarella apart. Sluit de potten en bewaar maximaal 8 uur in de koelkast. Haal 30 min. voor het serveren eruit en laat op kamertemperatuur komen. Bestrooi op het laatst met de mozzarella.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Gerelateerde recepten
Pittige pastasalade
Deze typisch Italiaanse salade krijgt meer pit door de Spaanse chorizo.

4 personen
420 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pesto met iets minder dan een eetlepel kookvocht per persoon en schep door de pasta.
Snijd ondertussen de chorizo in reepjes. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de courgette in reepjes en het basilicum fijn.
Meng de chorizo, paprika en courgette door de pasta en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met het basilicum en de mozzarellabolletjes.
algemeen:Meenemen? Meng de pasta met de pesto en het kookvocht en verdeel over 4 (weck)potten. Verdeel er achtereenvolgens de chorizo, paprika, courgette en het basilicum over. Bewaar de mozzarella apart. Sluit de potten en bewaar maximaal 8 uur in de koelkast. Haal 30 min. voor het serveren eruit en laat op kamertemperatuur komen. Bestrooi op het laatst met de mozzarella.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 g Grand'Italia mini penne pasta
2 el pesto arrabbiata
100 g Campofrio chorizo pamplona
1 gele paprika
250 g koelverse gegrilde courgette
15 g verse basilicum
150 g Galbani mini-mozzarellabolletjes