Orzosalade met pesto
Fan van pasta pesto? Dan is deze maaltijdsalade met orzo, pesto, kikkererwten en mozzarella jouw nieuwe go-to avondmaaltijd! Grote plus: het kost je maar 20 min.
595 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 courgette
courgette
2 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
300 gram orzo pasta
orzo pasta
400 gram kikkererwten
kikkererwten
245 gram mini mozzarella's
mini mozzarella's
400 gram snoeptomaatjes
snoeptomaatjes
15 gram verse basilicum
verse basilicum
1 citroen
citroen
85 gram rucola
rucola
90 gram koelverse groene pesto
koelverse groene pesto
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
december 2025 - december 2025
Snijd de courgette in flinterdunne plakken. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette in delen in 5 min bruin. Schep uit de pan en laat afkoelen.
Kook ondertusssen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Spoel de kikkererwten af onder stromend water en laat uitlekken. Halveer de mozzarella en tomaten. Scheur de basilicumblaadjes in stukken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Meng de orzo met de rucola, pesto, courgette, cherrytomaten, mozzarella, basilicum, kikkererwten, het citroenrasp en –sap.
- combinatietipLekker met Parmezaanse kaas.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Orzosalade met pesto
Fan van pasta pesto? Dan is deze maaltijdsalade met orzo, pesto, kikkererwten en mozzarella jouw nieuwe go-to avondmaaltijd! Grote plus: het kost je maar 20 min.

hoofdgerecht
4 personen
595 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de courgette in flinterdunne plakken. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette in delen in 5 min bruin. Schep uit de pan en laat afkoelen.
Kook ondertusssen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Spoel de kikkererwten af onder stromend water en laat uitlekken. Halveer de mozzarella en tomaten. Scheur de basilicumblaadjes in stukken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Meng de orzo met de rucola, pesto, courgette, cherrytomaten, mozzarella, basilicum, kikkererwten, het citroenrasp en –sap.
combinatietip:Lekker met Parmezaanse kaas.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 courgette
2 el milde olijfolie
300 g orzo pasta
400 g kikkererwten
245 g mini mozzarella's
400 g snoeptomaatjes
15 g verse basilicum
1 citroen
85 g rucola
90 g koelverse groene pesto




