Pas­ta pes­to met to­ma­ten­sa­la­de

Een onovertroffen klassieker: pasta pesto. Bonus? Hij is lekker vega!

(8) waardeer
hoofdgerecht Een onovertroffen klassieker: pasta pesto. Bonus? Hij is lekker vega! 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Snijd ondertussen de tomaten en mozzarella in dunne plakken. Snijd de salade-ui in dunne ringen. Snijd de helft van de basilicum fijn.
  3. Klop een dressing van olie, azijn, peper en eventueel zout. Verdeel de sla over een grote, platte schaal en leg de plakken tomaat en mozzarella er dakpansgewijs op. Verdeel de hele basilicumblaadjes erover en besprenkel met de dressing. Bestrooi met peper.
  4. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta met de pesto, salade-ui en gesneden basilicum. Voeg eventueel kookvocht toe om het wat smeuïger te maken. Serveer de pasta met de salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 925 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 82 g
    waarvan suikers 12 g
  • vet 51 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Doe Maar Lekker Vegetarisch 2020

Pasta pesto met tomatensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta pes­to met to­ma­ten­sa­la­de

1
1
  • 500 g penne

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 600 g romatomaten
  • 250 g mozzarella
  • 1 bosje salade-ui
  • 7½ g verse basilicum

Snijd ondertussen de tomaten en mozzarella in dunne plakken. Snijd de salade-ui in dunne ringen. Snijd de basilicum fijn.

3
3
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn

Klop een dressing van olie, azijn, peper en eventueel zout.

4
4
  • 75 g rucola slamelange

Verdeel de sla over een grote, platte schaal en leg de plakken tomaat en mozzarella er dakpansgewijs op.

5
5
  • 7½ g verse basilicum

Verdeel de hele basilicumblaadjes erover en besprenkel met de dressing. Bestrooi met peper.

6
6
  • 250 g verse groene pesto

Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta met de pesto, salade-ui en gesneden basilicum.

7
7

Voeg eventueel kookvocht toe om het wat smeuïger te maken. Serveer de pasta met de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.