bewaar
Pita met kabeljauwburger en mais-komkommersalade
Pita met kabeljauwburger en mais-komkommersalade
bewaar

Pita met kabeljauwburger en mais-komkommersalade

Extra smeuïg met een schep hüttenkäse met bieslook en peterselie.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

kabeljauwburgers

1

komkommer

300 g

mais in blik

4 el

honing-mosterddressing

50 g

rozijnen

4

grote pitabroodjes

4 el

ketchup

100 g

botersla

175 g

hüttenkäse bieslook-peterselie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • grillpan

Extra smeuïg met een schep hüttenkäse met bieslook en peterselie.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ca. 15 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.

2

Was ondertussen de komkommer en halveer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel, snijd het vruchtvlees in boogjes en doe in een schaal. Laat de mais uitlekken en voeg toe. Meng de dressing en rozijnen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de pitabroodjes 4 min. Keer halverwege. Snijd de broodjes open, besmeer 1 helft met de ketchup en leg er wat botersla en mais-komkommersalade op. Verdeel de burgers erover en schep de hüttenkäse erop. Serveer met de rest van de salade.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.