bewaar
Orecchiette met kipballetjes
Orecchiette met kipballetjes
bewaar

Orecchiette met kipballetjes

De vorm van deze pasta doet denken aan oortjes, en zo heet het ook (op z'n Italiaans).

17 min. bereiden
15 min. oventijd
licht pittig
45waarderingen

Ingrediënten

4 personen

330 g

kipbraadworst

400 g

rivolo-cherrytomaten

2 el

traditionele olijfolie

300 g

Pastificio di Martino orecchiette pasta

20 g

verse platte peterselie

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

150 g

mini mozzarella

300 g

verse spinazie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer

De vorm van deze pasta doet denken aan oortjes, en zo heet het ook (op z'n Italiaans).

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan ruim water aan de kook. Verwijder ondertussen het vel van de worst en rol met vochtige handen 12 balletjes van het worstvlees.

2

Verwijder de kroontjes van de tomaten. Verdeel de kipballetjes en tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met (versgemalen) peper. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.

3

Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe aan het water. Kook de pasta in 14 min. beetgaar.

4

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Doe de paprika met het vocht uit het potje en de helft van de peterselie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de mozzarella uitlekken.

5

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken. Giet de pasta af en meng de paprikasaus en spinazie erdoor. Verdeel de kipballetjes, tomaten en mozzarella erover. Bestrooi met de rest van de peterselie.

bereidingstipRol gehaktballetjes altijd met vochtige handen. Het vlees blijft dan niet aan je handen plakken.