bewaar
Mueslirepen met havermout en kokos
Mueslirepen met havermout en kokos
bewaar

Mueslirepen met havermout en kokos

Vul de broodtrommel met zo'n zelfgebakken tussendoortje. Hartstikke gezond ook.

20 min. bereiden
50 min. oventijd
10waarderingen

Ingrediënten

16 personen

150 g

Raw Organic kokosolie

5

middelgrote eieren

450 g

grove havermoutvlokken

100 g

gemalen kokos

75 g

blanke rozijnen

75 g

verse cranberry's

2 el

sesamzaad

55 g

amandelschaafsel

1 tl

fijn zeezout

125 g

vloeibare honing

250 g

Zonnatura fruitspread abrikoos

Dit heb je nodig

  • bakblik (25 x 35 cm)

  • bakpapier

Vul de broodtrommel met zo'n zelfgebakken tussendoortje. Hartstikke gezond ook.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Smelt de kokosolie op laag vuur in een steelpan en neem van het vuur. Splits de eieren; de eidooiers worden niet gebruikt.

2

Meng de havermout, kokos, rozijnen, cranberry’s, het sesamzaad, amandelschaafsel en zeezout in een grote kom. Voeg de kokosolie, eiwitten, honing en fruitspread toe.

3

Bekleed het bakblik (of een ovenschaal) met bakpapier. Schep het havermoutmengsel erin, leg een vel bakpapier erop en druk stevig aan. Laat met het bakpapier erop in de oven in ca. 40 min. gaar worden. Verwijder het bakpapier en bak in ca. 10 min. goudbruin. Neem uit de oven en laat in de vorm helemaal afkoelen. Snijd in 16 repen.

bewaartipVerpak de repen apart van elkaar in vershoudfolie. Zo kun je ze 5 dagen in de koelkast bewaren.

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.