Scharrelkipreepjes met gemengde groenten
Krieltjes erbij en je hebt een heerlijk hoofdgerecht waarin de kip de hoofdrol speelt.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 125 g magere spekreepjes
- 1 ui
- 380 g kipdijfilet
- 1 tl gerookte-paprikapoeder
- 250 g kastanjechampignons (bakje)
- 2 el traditionele olijfolie
- 900 g koelverse kleine krieltjes
- 400 g verse worteltjes en peultjes
Advertentie
Bereiden
- Verhit de hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. uit. Maak ondertussen de ui schoon en snipper. Snijd de kipdijfilet in reepjes en bestrooi met de paprikapoeder. Voeg de kipdijfilet en ui toe aan de spekjes en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om. Veeg de champignons schoon en snijd in kwarten.
- Verhit ondertussen de olie in de koekenpan en bak de krieltjes met eventueel zout in 12 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
- Voeg de champignons, doperwten en worteltjes toe aan de kip en bak 7 min. mee. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de krieltjes erdoor en serveer.
bereidingstip:
Maak champignons nooit schoon onder stromend water, maar veeg ze schoon met een keukenpapiertje. Champignons nemen makkelijk water op en dat gaat ten koste van de smaak.
bereidingstip:
Verdubbel de hoeveelheden van de groenten, spekreepjes en kipdijfilet en bewaar de helft afgedekt in de koelkast. Gebruik de volgende dag voor een quiche met kip en groente. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande..
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 555 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 52 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 680 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Scharrelkipreepjes met gemengde groenten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Scharrelkipreepjes met gemengde groenten
- 125 g magere spekreepjes
- 1 ui
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. uit. Maak ondertussen de ui schoon en snipper.
- 380 g kipdijfilet
- 1 tl gerookte-paprikapoeder
Snijd de kipdijfilet in reepjes en bestrooi met de paprikapoeder. Voeg de kipdijfilet en ui toe aan de spekjes en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.
- 250 g kastanjechampignons
Veeg de champignons schoon en snijd in kwarten.
- 2 el traditionele olijfolie
- 900 g koelverse kleine krieltjes
Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes met eventueel zout in 12 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
- 400 g verse worteltjes en peultjes
Voeg de champignons, doperwten en worteltjes toe aan de kip en bak 7 min. mee. Schep regelmatig om.
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de krieltjes erdoor en serveer.
bereidingstip:
Maak champignons nooit schoon onder stromend water, maar veeg ze schoon met een keukenpapiertje. Champignons nemen makkelijk water op en dat gaat ten koste van de smaak.
bereidingstip:
Verdubbel de hoeveelheden van de groenten, spekreepjes en kipdijfilet en bewaar de helft afgedekt in de koelkast. Gebruik de volgende dag voor een quiche met kip en groente. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande..