bewaar
Tagliatelle met veggie balls in tomatensaus
Tagliatelle met veggie balls in tomatensaus
bewaar

Tagliatelle met veggie balls in tomatensaus

Geen vlees, geen vis, maar wel vegetarische ballen van linzen en groente. Superlekker!

45 min. bereiden
20 min. oventijd
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

150 g

winterpeen

2 stengels

bleekselderij

2 takjes

verse tijm

1½ el

traditionele olijfolie

35 g

tomatenpuree

200 g

paddenstoelen voor pasta

200 g

linzen in pot

75 g

geraspte Parmezaanse kaas

40 g

panko Japans paneermeel

2

eieren

300 g

verse tagliatelle

425 ml

pizzasaus aromatizzata

Dit heb je nodig

  • vergiet

  • bakpapier

Geen vlees, geen vis, maar wel vegetarische ballen van linzen en groente. Superlekker!

Aan de slag

1

Snipper de ui zeer fijn. Schrap de peen. Snijd de peen en bleekselderij in piepkleine blokjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olie in een wok of braadpan en fruit de ui, peen en bleekselderij 8 min. Voeg de tijm en tomatenpuree toe. Snijd ondertussen de paddenstoelen zeer fijn en voeg toe. Fruit 15 min. op laag vuur. Spoel de linzen af in een vergiet en laat uitlekken. Meng door het groentemengsel.

2

Laat het mengsel op een platte schaal afkoelen. Schep ⅓ van de kaas, de panko en de eieren door het groentemengsel. Breng op smaak met peper.

3

Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak met vochtige handen balletjes van het mengsel ter grootte van een walnoot en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 20 min. in de oven goudbruin en gaar.

4

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm de saus en meng met de balletjes. Serveer de pasta met de saus. Bestrooi met de rest van de kaas.

Tagliatelle met veggie balls in tomatensaus

Instructievideo - 03:09 min.