bewaar
Courgettefrittata met naanbrood en frisse yoghurtdip
Courgettefrittata met naanbrood en frisse yoghurtdip
bewaar

Courgettefrittata met naanbrood en frisse yoghurtdip

De frisse yoghurtdip maakt het gerecht helemaal af!

15 min. bereiden
25 min. oventijd
38waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 teen

knoflook

1

rode ui

2 el

traditionele olijfolie

½ tl

zhug kruidenmix

1

courgette

125 g

cherrytomaten

3

middelgrote eieren

2 el

water

100 g

witte kaas

2

mini-naans naturel

5 g

verse platte peterselie

85 g

Griekse yoghurt (0% vet)

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 24 cm) of ovenschaal (24 cm)

De frisse yoghurtdip maakt het gerecht helemaal af!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de knoflook en ui schoon. Snijd de knoflook fijn en de ui in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de helft van de knoflook met de ui en zhug 3 min.

2

Snijd de courgette in plakjes van 1 cm. Voeg toe en bak nog 2 min. Verdeel de groenten over de springvorm of ovenschaal.

3

Halveer de cherrytomaten. Klop de eieren los in een kom met het water en peper en eventueel zout. Verkruimel de kaas erboven en roer door. Schep het mengsel over de groente en verdeel de cherrytomaten erover met de snijkant naar boven. Bak de frittata in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar. Leg na 15 min. de naans ernaast.

4

Snijd ondertussen de blaadjes van de peterselie fijn. Roer de yoghurt los met de rest van de knoflook en de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Bestrooi de frittata met de rest van de peterselie en snijd in punten. Serveer met de naans en peterselieyoghurt.

bereidingstipJe kunt de frittata de avond van tevoren maken, gebakken en wel. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm in ca. 20 min. in de oven op 180 ˚C.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.