Ovengroente met gehaktballetjes in tomatensaus

De baharat maakt de gehaktballetjes nóg lekkerder.

750 kcal

25 min. bereiden

3.4/5

(21)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 425 gram ovengroente pompoen, zoete aardappel en bloemkool

    ovengroente pompoen, zoete aardappel en bloemkool

  • 1 teen knoflook

    knoflook

  • 150 gram rundergehakt

    rundergehakt

  • 1.5 theelepel baharat kruidenmix

    baharat kruidenmix

  • 1 ui

    ui

  • 2 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 400 gram tomatenblokjes

    tomatenblokjes

  • 400 gram kikkererwten in blik

    kikkererwten in blik

  • 2 tomaten

    tomaten

Allerhande Box week 44 2016 - Allerhande Box week 44 2016

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de wikkel en folie van de ovengroente, besprenkel met de olie uit de verpakking en schep om. Rooster de ovengroente in ca. 25 min. gaar in de oven.

  2. Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Doe het rundergehakt in een kom en voeg de knoflook, baharat, peper en eventueel zout toe. Kneed goed en vorm er met vochtige handen 6 balletjes van.

  3. Maak de ui schoon en snipper. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze in 3 min. goudbruin. Doe de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven.

  4. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Was de tomaten en snijd in parten. Voeg de kikkererwten en tomaat toe aan de gehaktballetjes en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Serveer de ovengroente met de gehaktballetjes en saus.

  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

Wat vond je van dit recept?

Ovengroente met gehaktballetjes in tomatensaus

De baharat maakt de gehaktballetjes nóg lekkerder.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig