Ovengroente met gehaktballetjes in tomatensaus
De baharat maakt de gehaktballetjes nóg lekkerder.
750 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
425 gram ovengroente pompoen, zoete aardappel en bloemkool
ovengroente pompoen, zoete aardappel en bloemkool
1 teen knoflook
knoflook
150 gram rundergehakt
rundergehakt
1.5 theelepel baharat kruidenmix
baharat kruidenmix
1 ui
ui
2 eetlepel traditionele olijfolie
traditionele olijfolie
400 gram tomatenblokjes
tomatenblokjes
400 gram kikkererwten in blik
kikkererwten in blik
2 tomaten
tomaten
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Allerhande Box week 44 2016 - Allerhande Box week 44 2016
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de wikkel en folie van de ovengroente, besprenkel met de olie uit de verpakking en schep om. Rooster de ovengroente in ca. 25 min. gaar in de oven.
Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Doe het rundergehakt in een kom en voeg de knoflook, baharat, peper en eventueel zout toe. Kneed goed en vorm er met vochtige handen 6 balletjes van.
Maak de ui schoon en snipper. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze in 3 min. goudbruin. Doe de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Was de tomaten en snijd in parten. Voeg de kikkererwten en tomaat toe aan de gehaktballetjes en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de ovengroente met de gehaktballetjes en saus.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Ovengroente met gehaktballetjes in tomatensaus
De baharat maakt de gehaktballetjes nóg lekkerder.

hoofdgerecht
2 personen
750 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de wikkel en folie van de ovengroente, besprenkel met de olie uit de verpakking en schep om. Rooster de ovengroente in ca. 25 min. gaar in de oven.
Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Doe het rundergehakt in een kom en voeg de knoflook, baharat, peper en eventueel zout toe. Kneed goed en vorm er met vochtige handen 6 balletjes van.
Maak de ui schoon en snipper. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze in 3 min. goudbruin. Doe de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Was de tomaten en snijd in parten. Voeg de kikkererwten en tomaat toe aan de gehaktballetjes en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de ovengroente met de gehaktballetjes en saus.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
425 g ovengroente pompoen, zoete aardappel en bloemkool
1 teen knoflook
150 g rundergehakt
1½ tl baharat kruidenmix
1 ui
2 el traditionele olijfolie
400 g tomatenblokjes
400 g kikkererwten in blik
2 tomaten




