Gehaktballetjes in een rijkgevulde tomatenstoof
De komijn laat alle smaken samenkomen!
740 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2 el
200 g
390 g
2
1 teen
400 g
150 g
175 ml
1 tl
10 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2012 nr. 03 - Paasfeest
2012 week 12-14 - 2012 week 12-14
Allerhande Box week 38 2016 - Allerhande Box week 38 2016
Allerhande Box Week 35 2017 - Allerhande Box Week 35 2017
Verhit de olie in de hapjespan en bak de gehaktballetjes in 3 min. rondom bruin. Schep uit de pan en laat het bakvet zitten.
Laat ondertussen de artisjokharten uitlekken en snijd in kwarten. Was de tomaten en snijd in stukken. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.
Fruit de knoflook 1 min. in het overgebleven bakvet. Voeg de tomaat en de tomatenblokjes toe en bak in 6 min. op laag vuur.
Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk het kokende water erover. Laat 10 min. afgedekt staan. Roer los met een vork.
Voeg ondertussen de gehaktballetjes, artisjokharten en komijn toe aan de tomaat en stoof met de deksel op de pan 8 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de peterselie fijn. Verdeel de couscous over kommen en schep de gehaktballetjes in tomatensaus ernaast. Garneer met de peterselie.
- combinatietipStrooi er voor een Marokkaans tintje nog wat grof gesneden koriander over.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gehaktballetjes in een rijkgevulde tomatenstoof
De komijn laat alle smaken samenkomen!

hoofdgerecht
2 personen
740 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in de hapjespan en bak de gehaktballetjes in 3 min. rondom bruin. Schep uit de pan en laat het bakvet zitten.
Laat ondertussen de artisjokharten uitlekken en snijd in kwarten. Was de tomaten en snijd in stukken. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.
Fruit de knoflook 1 min. in het overgebleven bakvet. Voeg de tomaat en de tomatenblokjes toe en bak in 6 min. op laag vuur.
Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk het kokende water erover. Laat 10 min. afgedekt staan. Roer los met een vork.
Voeg ondertussen de gehaktballetjes, artisjokharten en komijn toe aan de tomaat en stoof met de deksel op de pan 8 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de peterselie fijn. Verdeel de couscous over kommen en schep de gehaktballetjes in tomatensaus ernaast. Garneer met de peterselie.
combinatietip:Strooi er voor een Marokkaans tintje nog wat grof gesneden koriander over.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
2 el traditionele olijfolie
200 g rundergehaktballetjes
390 g artisjokharten in blik
2 tomaten
1 teen knoflook
400 g tomatenblokjes
150 g couscous
175 ml kokend water
1 tl gemalen komijn
10 g verse peterselie




