Groentetajine met vleesreepjes
Groentetajine met vleesreepjes
bewaar
bewaar

Groentetajine met vleesreepjes

Geen tajine in huis? Met een braadpan met dikke bodem lukt het ook

10 min. bereiden
20 min. wachten
licht pittig
99waarderingen

    Aan de slag

    1

    Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de vleesreepjes in 5 minuten al omscheppend bruin. Maak de sperziebonen schoon en verwijder de steelaanzet. Snijd de champignons in kwarten. Voeg de sperziebonen en champignons toe en pers de knoflook boven de pan uit. Bak de groenten 5 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes met vocht, de komijn, de kaneel en het korianderzaad toe en breng het geheel op smaak met de cayennepeper en zout.

    2

    Strooi de couscous in een ruime schaal en schenk er het kokend water op. Laat de couscous 5 minuten wellen en roer 'm los met een vork. Verdeel de couscous over de borden en schep de tajine erover. Hak de koriander fijn en strooi over de tajine. Serveer direct.

    algemeenEen tajine is zowel een stoofpot (gerecht) als een aardewerken stoofpot met een puntig deksel.
    variatietipWees voorzichtig met cayennepeper, zeker als er kinderen meeeten. Cayennepeper is gemalen gedroogde rode peper en is erg pikant. Je kunt de cayennepeper vervangen door paprikapoeder.

    Heb jij dit recept klaargemaakt?

    We zijn benieuwd wat je er van vindt!

    Heb jij dit recept klaargemaakt?

    We zijn benieuwd wat je er van vindt!

    Groentetajine met vleesreepjes

    Geen tajine in huis? Met een braadpan met dikke bodem lukt het ook

    Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

    Dit heb je nodig