Chili sin carne en kruidenrijst
Chili sin carne en kruidenrijst
bewaar
bewaar

Chili sin carne en kruidenrijst

Chili zonder vlees, dat is de letterlijke vertaling van chili sin carne. Deze versie is groenterijk en serveer je met rijst die door de koriander een extra aroma krijgt.

35 min. bereiden
licht pittig
12waarderingen

Aan de slag

1

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur.

2

Voeg de paprika, het plantaardige rulgehakt, de komijn-, koriander-, en kaneelpoeder en de cayennepeper toe en bak 5 min. mee. Voeg de gepelde tomaten en het water toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken.

3

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

4

Spoel de bonen onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Voeg toe aan de chili en verwarm nog 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Snijd ondertussen de koriander fijn en meng door de rijst. Serveer met de chili sin carne.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Chili sin carne en kruidenrijst

Chili zonder vlees, dat is de letterlijke vertaling van chili sin carne. Deze versie is groenterijk en serveer je met rijst die door de koriander een extra aroma krijgt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig