Vegetarische andijviestamppot
Of je nou een etentje voor de hele familie geeft of op dinsdagavond iets lekkers op tafel wil zetten: met stamppot scoor je altijd.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 uien
- 1.2 kg koelverse stamppotaardappel (zak van 600 g)
- 150 ml halfvolle melk
- 50 g ongezouten roomboter
- 1 el Franse mosterd
- 1 kg fijngesneden andijvie (zak van 500 g)
Keukenspullen
- pureestamper of pureeknijper
Advertentie
Bereiden
- Snipper de uien. Doe samen met de stamppotaardappelen in een ruime kookpan en voeg zo veel water toe, dat alles net onderstaat. Breng aan de kook en kook in 10-15 min. gaar min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan nog even droogstomen.
- Verhit ondertussen de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper of pureer met de pureeknijper. Roer met een houten lepel de warme melk, klontjes boter en mosterd erdoor tot een luchtige puree. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Blijf roeren tot de andijvie licht geslonken is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
Lekker met uitgebakken spekjes, gerookte kipreepjes, blokjes oude kaas, piccalilly, Amsterdamse uien en augurk. Dan is het gerecht niet meer glutenvrij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 415 kcal
- eiwit 9 g
- koolhydraten 63 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 120 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Vegetarische andijviestamppot
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vegetarische andijviestamppot
- 2 uien
- 1.2 kg koelverse stamppotaardappel
Breng aan de kook en kook in 10-15 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan nog even droogstomen.
- 150 ml halfvolle melk
- 50 g ongezouten roomboter
Verhit ondertussen de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper of pureer met de pureeknijper.
- 1 el Franse mosterd
Roer met een houten lepel de warme melk, klontjes boter en mosterd erdoor tot een luchtige puree.
- 1 kg fijngesneden andijvie
Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Blijf roeren tot de andijvie licht geslonken is.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
Lekker met uitgebakken spekjes, gerookte kipreepjes, blokjes oude kaas, piccalilly, Amsterdamse uien en augurk. Dan is het gerecht niet meer glutenvrij.