bewaar
Andijviestamppot met tomaatjes en zalm
Andijviestamppot met tomaatjes en zalm
bewaar

Andijviestamppot met tomaatjes en zalm

Geef met gebakken tomaatjes eens wat extra kleur aan je andijviestamppot.

15 min. bereiden
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

romaatjes

40 g

ongezouten roomboter

1 tl

gedroogde dille

900 g

koelverse stamppotaardappel

200 ml

halfvolle melk

500 g

fijngesneden andijvie

250 g

warmgerookte zalmfilet

Geef met gebakken tomaatjes eens wat extra kleur aan je andijviestamppot.

Aan de slag

1

Halveer de romaatjes. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de romaatjes met de dille en peper 10 min. op matig vuur op de snijkant.

2

Kook ondertussen de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af, doe terug in de pan en stamp met de melk tot een smeuïge puree. Meng de andijvie erdoor. Schep de romaatjes met de boter uit de pan erdoor. Breng de stamppot op smaak met peper en zout. Breek de zalm in stukken en verdeel erover.

vegatipVervang de zalm door 150 g biologische feta en verkruimel deze over de stamppot.