An­dij­vie­stamp­pot met zalm

Zo'n stuk roze zalm is niet alleen een lust voor het oog, hij blijkt ook nog eens heel lekker te matchen met andijviestamppot.

(11) waardeer
hollands hoofdgerecht Zo'n stuk roze zalm is niet alleen een lust voor het oog, hij blijkt ook nog eens heel lekker te matchen met andijviestamppot. 4 personen
4 11

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅔ van de ansjovisfilets met 1 el ansjovisolie (per 4 personen) in de pan, tot de vis uit elkaar valt. Voeg de ui, knoflook en chilivlokken toe en bak 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg de andijvie in delen toe en laat in 5 min. iets slinken. Neem de pan van het vuur.
  3. Verhit de rest van de ansjovis met ½ el ansjovisolie (per 4 personen) in een koekenpan en laat de ansjovis uit elkaar vallen in de olie. Bestrooi de zalm rondom met peper en eventueel zout en bak 6 min. op middelhoog vuur in de ansjovisolie. Keer halverwege. Voeg de kappertjes met 2 el kappertjesvocht (per 4 personen) toe en roer door het bakvet.
  4. Giet de aardappelen af en stamp met de melk en de boter tot een puree. Meng de andijvie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over diepe borden, breek de zalm in stukken en verdeel met de kappertjesjus erover.

combinatietip:

Maak de volgende dag een salade met andijvie, plakjes appel, druiven, geraspte oude kaas, olijfolie en citroensap.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 53 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Andijviestamppot met zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

An­dij­vie­stamp­pot met zalm

1
1
  • 1.2 kg iets kruimige aardappel

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.

2
2
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 ansjovisfilets in olijfolie

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de ansjovisfilets met 1 el ansjovisolie (per 4 personen) in de pan, tot de vis uit elkaar valt.

3
3
  • 1 tl chilivlokken

Voeg de ui, knoflook en chilivlokken toe en bak 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig.

4
4
  • 750 g fijngesneden andijvie

Voeg de andijvie in delen toe en laat in 5 min. iets slinken. Neem de pan van het vuur.

5
5
  • 1 ansjovisfilets in olijfolie

Verhit de rest van de ansjovis met ½ el ansjovisolie (per 4 personen) in een koekenpan en laat de ansjovis uit elkaar vallen in de olie.

6
6
  • 600 g verse zalmfilets

Bestrooi de zalm rondom met peper en eventueel zout en bak 6 min. op middelhoog vuur in de ansjovisolie. Keer halverwege.

7
7
  • 3 el kappertjes

Voeg de kappertjes met 2 el kappertjesvocht (per 4 personen) toe en roer door het bakvet.

8
8
  • 250 ml halfvolle melk
  • 20 g ongezouten roomboter

Giet de aardappelen af en stamp met de melk en de boter tot een puree.

9
9

Meng de andijvie erdoor en breng op smaak met peper en zout.

10
10

Verdeel de stamppot over diepe borden, breek de zalm in stukken en verdeel met de kappertjesjus erover.

combinatietip:

Maak de volgende dag een salade met andijvie, plakjes appel, druiven, geraspte oude kaas, olijfolie en citroensap.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.