bewaar
Varkenshaas in zwarte-bonensaus
Varkenshaas in zwarte-bonensaus
bewaar

Varkenshaas in zwarte-bonensaus

Je kunt de varkenshaas in zijn geheel bereiden, maar in stukjes met bloemkoolrijst is het ook heel lekker.

15 min. bereiden
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 cm

verse gember

2 tenen

knoflook

350 g

verse groene asperge

300 g

varkenshaas

2 el

arachideolie

200 g

verse doperwten

800 g

bloemkoolrijst

160 ml

Original Wok Black Bean

Je kunt de varkenshaas in zijn geheel bereiden, maar in stukjes met bloemkoolrijst is het ook heel lekker.

Aan de slag

1

Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Snijd de varkenshaas in stukjes. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de gember, knoflook, asperges en doperwten 6 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste 3 min. de bloemkoolrijst toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en roerbak het varkensvlees 3 min. op hoog vuur. Voeg de woksaus toe en verwarm nog 1 min. Verdeel de groente en het vlees met saus over de diepe borden.

variatietipBak in stap 2 eens een fijngesneden rode peper mee. En serveer het gerecht met partjes limoen om erboven uit te knijpen.