bewaar
Frambozenijs
Frambozenijs
bewaar

Frambozenijs

Zelfgemaakt ijs blijft een topper als dessert. Deze heeft nog 2 kleuren ook!

10 min. bereiden
8 uur wachten
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

375 ml

verse slagroom

250 ml

gecondenseerde volle melk

250 g

diepvries framboos

4

meringues aardbei

2 takjes

verse munt

125 g

verse frambozen

Dit heb je nodig

  • diepvriesbak inhoud ca. 1 liter

  • platte desertborden

Zelfgemaakt ijs blijft een topper als dessert. Deze heeft nog 2 kleuren ook!

Aan de slag

1

Doe de slagroom en gecondenseerde melk in een kom en klop het mengsel met een mixer in 5 min. lobbig. Schep de ontdooide frambozen erdoor. Schep het mengsel in de diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in de vriezer in 8 uur bevriezen.

2

Verdeel de meringues over de borden. Leg op elke meringue 1 bolletje ijs. Garneer met blaadjes munt en verse frambozen.

algemeenDit ijs is voldoende voor 8 tot 10 bolletjes

bereidingstipJe kunt dit ijs drie maanden afgedekt in de vriezer bewaren. Zo heb je een lekker toetje op voorraad.