bewaar
Varkensfiletrollade met pruimen en spek
Varkensfiletrollade met pruimen en spek
bewaar

Varkensfiletrollade met pruimen en spek

Ingepakt in spek en gevuld met fruit en noten. Eén grote kerstverrassing, dat is deze rollade.

25 min. bereiden
50 min. oventijd
1 uur 10 min. wachten
16waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

varkensfiletrollade

½

Jazz appel

100 g

katenspek

6

gewelde pruimen zonder pit

30 g

gezouten cashewnoten

25 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • langwerpig ovenschaaltje 15 x 20 cm

  • vleesthermometer

Ingepakt in spek en gevuld met fruit en noten. Eén grote kerstverrassing, dat is deze rollade.

Aan de slag

1

Laat de rollade ca. 1 uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 ° C.

2

Schil de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in stukjes.

3

Verwijder het elastiek van de rollade. Snijd de rollade in de lengte vanaf de bovenkant in tot iets voorbij het midden van het vlees. Snijd vanaf deze insnede 4 cm naar links en 4 cm naar rechts. Leg de plakjes katenspek in 2 rijen en dakpansgewijs op een snijplank. Leg de rollade erop en klap het vlees open. Verdeel de pruimen, stukjes appel en cashewnoten over het vlees en rol met het spek er omheen weer zo strak mogelijk op. Span de extra elastiekjes uit de verpakking in de lengte en in de breedte om de rollade.

4

Verhit de boter in een koekenpan. Bak het vlees in 4 min. rondom bruin en leg in de ovenschaal. Steek de thermometer in de rollade maar zorg dat hij de vulling niet raakt. Bak het vlees in het midden van de oven tot het de kerntemperatuur heeft bereikt van 68 °C. Dit duurt ca. 50 min. Neem het vlees uit de oven en laat 10 min. afgedekt met aluminiumfolie rusten. Snijd de rollade in plakken.

bereidingstipJe kunt de rollade al 1 dag van te voren vullen en opbinden. Wil je het vlees ook 1 dag van tevoren al aanbraden? Laat het dan na het opbinden eerst 1 uur op kamertemperatuur komen. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Varkensfilet met pruimen en spek

Instructievideo - 02:41 min.