bewaar
Gevulde pompoenrollade
Gevulde pompoenrollade
bewaar

Gevulde pompoenrollade

Deze pompoenrollade steelt de show als vegan centerpiece, maar ook als feestelijk groentebijgerecht. Serveer hem in zijn geheel en snijd ’m pas op tafel aan.

25 min. bereiden
50 min. oventijd
15 min. wachten
63waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1½ kg

flespompoen

4 el

traditionele olijfolie

2 tenen

knoflook

200 g

paddenstoelen voor pasta

1

citroen

200 g

verse spinazie

2 cm

verse gember

½ tl

gemalen kaneel

¼ tl

gedroogde nootmuskaat

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • keukentouw

Deze pompoenrollade steelt de show als vegan centerpiece, maar ook als feestelijk groentebijgerecht. Serveer hem in zijn geheel en snijd ’m pas op tafel aan.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Besprenkel elk snijvlak met ¼ van de olie en leg met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 30-35 min. in het midden van de oven tot het vruchtvlees zacht is.

2

Snijd ondertussen de knoflook fijn en de paddenstoelen grof. Haal de blaadjes van de takjes tijm (uit het bakje paddenstoelen voor pasta). Verhit ¼ van de olie in een hapjespan en bak de helft van de knoflook met de paddenstoelen en tijm 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep uit de pan op een bord.

3

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en roerbak de spinazie met de rest van de knoflook 3 min. op hoog vuur.

4

Neem van het vuur, schep in een zeef en druk het vocht eruit. Breng op smaak met 1 el citroensap (per 6 personen), peper en eventueel zout. Neem de pompoen uit de oven en zet de oven op 180 °C. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de pompoenschil, maar laat langs de rand 2 cm zitten.

5

Schil en rasp de gember en roer het pompoenvruchtvlees met het citroenrasp en de kaneel en nootmuskaat tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Bekleed de binnenkant van de pompoenhelften met ⅔ van de spinazie en duw goed aan. Verdeel de paddenstoelen en vervolgens de pompoenpuree erover. Dek af met de rest van de spinazie en duw stevig aan. Leg de pompoenhelften in de lengte naast elkaar en klap de snijkanten in een snelle beweging tegen elkaar aan. Bind vast met het keukentouw en rooster de pompoen nog ca. 15 min. in de oven. Neem uit de oven en laat 15 min. staan voordat je hem aansnijdt.

bereidingstipJe kunt deze pompoenrollade 1 dag van tevoren maken, tot en met stap 5. Verwarm hem dan wat langer in de oven (25 min.) en snijd hem direct aan, zonder hem te laten rusten.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.