Herfstsalade met witlof, pittige kaas en paddenstoelen
Een salade in de herfst? Ja, doen!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 100 g gedroogde donkergroene linzen
- 200 g paddenstoelen voor vlees
- 1 teen knoflook
- 2 stronken witlof
- 25 g ongebrande walnoten
- 2 el traditionele olijfolie
- 2 el azijn
- 10 g tartufo-olie (truffelolie)*
- 100 g eikenbladslamelange
- 150 g gorgonzola piccante blauwaderkaas
Advertentie
Bereiden
- Breng een ruime pan water aan de kook en voeg als het water kookt de linzen toe. Kook ze in 20 min. beetgaar.
- Veeg ondertussen de paddenstoelen schoon met keukenpapier en halveer de grotere exemplaren. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof in de lengte in vieren.
- Hak de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. Laat ze afkoelen op een bord.
- Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Schep op een bord.
- Giet ondertussen de linzen af en schep ze in een lage schaal. Schep de 3/4 van de azijn en peper en eventueel zout door de warme linzen. Laat ze een paar minuten afkoelen.
- Verhit de koekenpan opnieuw en roerbak de witlofkwarten op hoog vuur 2 min. Schep samen met de paddenstoelen, tartufo-olie, de rest van de azijn en peper en eventueel zout door de linzen.
- Schep de eikenbladsla erdoor, verkruimel de gorgonzola erover en bestrooi met de walnoten.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 730 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 30 g
-
vet 50 g
waarvan verzadigd 18 g - natrium 645 mg
- vezels 13 g
Ook te zien in
Herfstsalade met witlof, pittige kaas en paddenstoelen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Herfstsalade met witlof, pittige kaas en paddenstoelen
- 100 g gedroogde donkergroene linzen
Breng een ruime pan water aan de kook en voeg als het water kookt de linzen toe. Kook ze in 20 min. beetgaar.
- 200 g paddenstoelen voor vlees
Veeg ondertussen de paddenstoelen schoon met keukenpapier en halveer de grotere exemplaren.
- 1 teen knoflook
- 2 stronken witlof
Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof in de lengte in vieren.
- 25 g ongebrande walnoten
Hak de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. Laat ze afkoelen op een bord.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Schep op een bord.
Giet ondertussen de linzen af en schep ze in een lage schaal.
- 1½ el azijn
Schep de azijn en peper en eventueel zout door de warme linzen. Laat ze een paar minuten afkoelen.
Verhit de koekenpan opnieuw en roerbak de witlofkwarten op hoog vuur 2 min.
- 10 g tartufo-olie (truffelolie)*
- ½ el azijn
Schep samen met de paddenstoelen, tartufo-olie, de azijn en peper en eventueel zout door de linzen.
- 100 g eikenbladslamelange
- 150 g gorgonzola piccante blauwaderkaas
Schep de eikenbladsla erdoor, verkruimel de gorgonzola erover en bestrooi met de walnoten.