Supersnelle mini-saucijzenbroodjes
Saucijzenbroodjes scoren altijd goed! En deze zet je ook nog eens supersnel op tafel.
Ingrediënten
30 personen
270 g
rollen vers bladerdeeg
4
venkelworsten
1
middelgroot ei
1½ el
venkelzaad
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rol het bladerdeeg uit met het bakpapier aan de onderkant. Leg met het papier op een bakplaat. Halveer het bladerdeeg in de lengte. Verwijder het vel van de worsten en leg op elk stuk bladerdeeg 2 worsten, net naast het midden van elk stuk deeg. Vouw de lange kant van het deeg over het worstvlees en druk aan met je vingers of met een vork. Splits het ei en klop de eidooier los (het eiwit wordt niet gebruikt). Bestrijk het bladerdeeg ermee. Snijd elke rol in 15 stukjes, verdeel ze over het bakpapier en bestrooi met het venkelzaad.
Bak de saucijzenbroodjes in 20-25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.
Supersnelle mini-saucijzenbroodjes
Instructievideo - 00:23 min.
Supersnelle mini-saucijzenbroodjes
Saucijzenbroodjes scoren altijd goed! En deze zet je ook nog eens supersnel op tafel.

null personen
75 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rol het bladerdeeg uit met het bakpapier aan de onderkant. Leg met het papier op een bakplaat. Halveer het bladerdeeg in de lengte. Verwijder het vel van de worsten en leg op elk stuk bladerdeeg 2 worsten, net naast het midden van elk stuk deeg. Vouw de lange kant van het deeg over het worstvlees en druk aan met je vingers of met een vork. Splits het ei en klop de eidooier los (het eiwit wordt niet gebruikt). Bestrijk het bladerdeeg ermee. Snijd elke rol in 15 stukjes, verdeel ze over het bakpapier en bestrooi met het venkelzaad.
Bak de saucijzenbroodjes in 20-25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.
variatietip:Je kunt als vulling ook AH Catalaanse braadworsten gebruiken.
bereidingstip:Je kunt de saucijzenbroodjes 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in een luchtdichte trommel in de koelkast. Verwarm ze 10 min. in een voorverwarmde oven op 160 °C.
variatietip:Je kunt ook grote saucijzenbroodjes maken. Houd als oventijd dan ca. 25 min aan.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 30 personen)270 g rollen vers bladerdeeg
4 venkelworsten
1 middelgroot ei
1½ el venkelzaad