Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol het bladerdeeg iets groter uit en snijd het deeg in de breedte in 20 stroken van 2 cm breed.
Leg steeds 2 stroken op elkaar. Rol ⅓ van de bovenkant van de stroken op tot een slakkenhuis. Pak onder het slakkenhuis de 2 deegstroken vast en wikkel ze om elkaar heen, zodat ze in elkaar worden gedraaid. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Klop het ei los met peper en bestrijk met de bakkwast de stafjes ermee. Bestrooi met de kaas en het sesamzaad. Bak in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar.
Sintstaf-soepstengels met kaas
Of de sint nou langs komt of niet, deze soepstengels doen het heel goed bij verse tomatensoep.
- serveertipLekker met de tomatensoep met crème fraîche-mijter.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Sintstaf-soepstengels met kaas
Of de sint nou langs komt of niet, deze soepstengels doen het heel goed bij verse tomatensoep.

10 porties
85 kcal
10 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol het bladerdeeg iets groter uit en snijd het deeg in de breedte in 20 stroken van 2 cm breed.
Leg steeds 2 stroken op elkaar. Rol ⅓ van de bovenkant van de stroken op tot een slakkenhuis. Pak onder het slakkenhuis de 2 deegstroken vast en wikkel ze om elkaar heen, zodat ze in elkaar worden gedraaid. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Klop het ei los met peper en bestrijk met de bakkwast de stafjes ermee. Bestrooi met de kaas en het sesamzaad. Bak in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar.
serveertip:Lekker met de tomatensoep met crème fraîche-mijter.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 porties)
135 g rollen vers bladerdeeg
1 middelgroot scharrelei
50 g geraspte kaas
1 el sesamzaad
Dit heb je nodig
bakpapier
bakkwastje



