Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de sjalotten en rasp de knoflook. Was de prei en snijd in dunne ringen. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de sjalot en knoflook 1-2 min. Voeg de prei toe en bak 3-5 min. mee.
Snijd de peterselie fijn. Doe het gehakt in een kom en breek 1 ei erboven. Voeg de kaas, nootmuskaat, gebakken sjalot, prei, het paprikapoeder, peper en eventueel zout toe en meng door elkaar. Meng de peterselie en paneermeel erdoor.
Bestuif het werkblad evt. met wat bloem. Rol het bladerdeeg uit en halveer in de lengte. Leg de twee plakken met de korte kant naast elkaar, zodat je een lange plak krijgt en druk de naden goed aan. Vorm een lange worst van het gehaktmengsel en leg in het midden van het bladerdeeg. Vouw het deeg aan beiden kanten om het gehakt en druk de randen en uiteinden goed dicht. Vorm er de letter S van.
Leg de letter over een met bakpapier beklede bakplaat. Klop de rest van het ei los en bestrijk de letter ermee. Bak in ca. 30 min. in de oven lichtbruin en gaar. Laat de hartige banketletter 10 min. afkoelen en verdeel over een schaal.
Hartige banketletter van Giorgia's Kitchen
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Hartige banketletter van Giorgia's Kitchen

12 porties
215 kcal
25 min. bereiden
10 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de sjalotten en rasp de knoflook. Was de prei en snijd in dunne ringen. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de sjalot en knoflook 1-2 min. Voeg de prei toe en bak 3-5 min. mee.
Snijd de peterselie fijn. Doe het gehakt in een kom en breek 1 ei erboven. Voeg de kaas, nootmuskaat, gebakken sjalot, prei, het paprikapoeder, peper en eventueel zout toe en meng door elkaar. Meng de peterselie en paneermeel erdoor.
Bestuif het werkblad evt. met wat bloem. Rol het bladerdeeg uit en halveer in de lengte. Leg de twee plakken met de korte kant naast elkaar, zodat je een lange plak krijgt en druk de naden goed aan. Vorm een lange worst van het gehaktmengsel en leg in het midden van het bladerdeeg. Vouw het deeg aan beiden kanten om het gehakt en druk de randen en uiteinden goed dicht. Vorm er de letter S van.
Leg de letter over een met bakpapier beklede bakplaat. Klop de rest van het ei los en bestrijk de letter ermee. Bak in ca. 30 min. in de oven lichtbruin en gaar. Laat de hartige banketletter 10 min. afkoelen en verdeel over een schaal.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
2 sjalotten
1 teen knoflook
2 preien
2 el milde olijfolie
10 g verse platte peterselie
300 g rundergehakt
2 middelgrote scharreleieren
50 g geraspte Goudse belegen kaas 48+
¼ tl gemalen nootmuskaat
1 tl paprikapoeder
1 el paneermeel
270 g vers bladerdeeg
Dit heb je nodig
met bakpapier beklede bakplaat



