Hartige banketletter van Giorgia's Kitchen

215 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 30 min. oventijd / 10 min. wachten

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de sjalotten en rasp de knoflook. Was de prei en snijd in dunne ringen. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de sjalot en knoflook 1-2 min. Voeg de prei toe en bak 3-5 min. mee.

  2. Snijd de peterselie fijn. Doe het gehakt in een kom en breek 1 ei erboven. Voeg de kaas, nootmuskaat, gebakken sjalot, prei, het paprikapoeder, peper en eventueel zout toe en meng door elkaar. Meng de peterselie en paneermeel erdoor.

  3. Bestuif het werkblad evt. met wat bloem. Rol het bladerdeeg uit en halveer in de lengte. Leg de twee plakken met de korte kant naast elkaar, zodat je een lange plak krijgt en druk de naden goed aan. Vorm een lange worst van het gehaktmengsel en leg in het midden van het bladerdeeg. Vouw het deeg aan beiden kanten om het gehakt en druk de randen en uiteinden goed dicht. Vorm er de letter S van.

  4. Leg de letter over een met bakpapier beklede bakplaat. Klop de rest van het ei los en bestrijk de letter ermee. Bak in ca. 30 min. in de oven lichtbruin en gaar. Laat de hartige banketletter 10 min. afkoelen en verdeel over een schaal.

Gerelateerde recepten

Hartige banketletter van Giorgia's Kitchen

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig