Tagliatelle met gorgonzolaroomsaus
Een romige pasta met een subtiele pittigheid van de gorgonzola. Perfecto!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g magere gerookte spekreepjes
- 300 g gesneden uien
- 500 g witlof
- 500 ml halfvolle melk
- 62 g mix voor tagliatelle roomsaus
- 75 g gorgonzola
- 500 g verse tagliatelle
- 75 g waterkers
Advertentie
Bereiden
- Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee.
- Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het lof in de lengte in dunne reepjes. Voeg het witlof toe en bak nog 3 min. op middelhoog vuur. Breng ondertussen een pan met de melk en de basis voor roomsaus al roerend met een garde aan de kook. Zet het vuur laag, voeg de gorgonzola toe en laat 2 min. zachtjes doorkoken. Roer regelmatig.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en schep het witlof met de spekjes erdoor. Meng de saus erdoor en tot slot de waterkers.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 790 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 94 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 14 g - natrium 1.520 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Tagliatelle met gorgonzolaroomsaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tagliatelle met gorgonzolaroomsaus
- 200 g magere gerookte spekreepjes
- 300 g gesneden uien
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee.
- 500 g witlof
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden.
Verwijder de harde kern en snijd het lof in de lengte in dunne reepjes. Voeg het witlof toe en bak nog 3 min. op middelhoog vuur.
- 500 ml halfvolle melk
Breng ondertussen een pan met de melk en de basis voor roomsaus al roerend met een garde aan de kook.
- 62 g mix voor tagliatelle roomsaus
- 75 g gorgonzola
Zet het vuur laag, voeg de gorgonzola toe en laat 2 min. zachtjes doorkoken. Roer regelmatig.
- 500 g verse tagliatelle
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- 75 g waterkers
Giet af en schep het witlof met de spekjes erdoor. Meng de saus erdoor en tot slot de waterkers.