Kikkererwtenschotel met gehakt

Snelle ovenschotel met kikkererwten, venkel en verrassend: puree van zoete aardappel.

850 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 20 min. oventijd

6 ingredient_other


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de stelen en een stukjes van de onderkant van de venkelknol. Halveer de venkel in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. op middelhoog vuur rul. Voeg de venkel toe en bak 3 min. mee.

  2. Voeg de kikkererwtenschotel toe en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over de ovenschaal. Snijd de selderij fijn en roer door de zoete-aardappelpuree. Verdeel de puree over het kikkererwten-gehaktmengsel en bak de schotel ca. 20 min. boven in de oven.

Gerelateerde recepten

Kikkererwtenschotel met gehakt

Snelle ovenschotel met kikkererwten, venkel en verrassend: puree van zoete aardappel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig