Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoliroosjes in stukken van 2 cm en verkruimel de blauwe kaas.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook in 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min rul. Voeg de broccoliroosjes, blauwe kaas en spinazie à la crème toe en verwarm 5 min. mee. Breng op smaak met peper.
Verwarm de aardappelpuree volgens aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het gehaktmengsel over de ovenschaal en schep de aardappelpuree erover. Strijk glad met een vork en bak 25 min. in de oven.
Ovenschotel met spinazie en gehakt
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Ovenschotel met spinazie en gehakt

hoofdgerecht
4 personen
695 kcal
25 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoliroosjes in stukken van 2 cm en verkruimel de blauwe kaas.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook in 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min rul. Voeg de broccoliroosjes, blauwe kaas en spinazie à la crème toe en verwarm 5 min. mee. Breng op smaak met peper.
Verwarm de aardappelpuree volgens aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het gehaktmengsel over de ovenschaal en schep de aardappelpuree erover. Strijk glad met een vork en bak 25 min. in de oven.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
400 g koelverse broccoliroosjes
125 g blauwe kaas
1 el milde olijfolie
500 g rundergehakt
450 g diepvries spinazie à la crème
900 g koelverse aardappelpuree
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)