Kipburger met gebakken aardappel & spinazie
Kipburger met gebakken aardappel & spinazie: simpel maar lekker! De meegebakken uitjes maken dit recept extra smakelijk.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 middelgrote uien
- 4 el milde olijfolie
- 1 kg bakaardappeltjes
- 750 g diepvries spinazie à la crème
- 4 kipburgers
Advertentie
Bereiden
- Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en bak de ui, aardappeltjes in 15 min. op middelhoog vuur goudgeel en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
- Ontdooi en verwarm ondertussen de spinazie 10 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de kipburgers in ca. 6 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege.
- Serveer de aardappeltjes met de spinazie en kipburgers.
vegatip:
In plaats van kipburgers kun je er ook vegetarische groenteburgers bij serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 730 kcal
- eiwit 21 g
-
koolhydraten 71 g
waarvan suikers 7 g -
vet 38 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 960 mg
- vezels 12 g
Ook te zien in
Kipburger met gebakken aardappel & spinazie
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kipburger met gebakken aardappel & spinazie
- 2 middelgrote uien
Snijd de uien in halve ringen.
- 2 el milde olijfolie
- 1 kg bakaardappeltjes
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de ui, aardappeltjes in 15 min. op middelhoog vuur goudgeel en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
- 750 g diepvries spinazie à la crème
Ontdooi en verwarm ondertussen de spinazie 10 min. op laag vuur. Roer regelmatig.
- 2 el milde olijfolie
- 4 kipburgers
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de kipburgers in ca. 6 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege.
Serveer de aardappeltjes met de spinazie en kipburgers.
vegatip:
In plaats van kipburgers kun je er ook vegetarische groenteburgers bij serveren.