Kip­bur­ger met ge­bak­ken aard­ap­pel & spi­na­zie

Kipburger met gebakken aardappel & spinazie: simpel maar lekker! De meegebakken uitjes maken dit recept extra smakelijk.

(2) waardeer
hoofdgerecht Kipburger met gebakken aardappel & spinazie: simpel maar lekker! De meegebakken uitjes maken dit recept extra smakelijk. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en bak de ui, aardappeltjes in 15 min. op middelhoog vuur goudgeel en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
  2. Ontdooi en verwarm ondertussen de spinazie 10 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de kipburgers in ca. 6 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege.
  3. Serveer de aardappeltjes met de spinazie en kipburgers.

vegatip:

In plaats van kipburgers kun je er ook vegetarische groenteburgers bij serveren.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 71 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
januari 2021

Kipburger met gebakken aardappel & spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­bur­ger met ge­bak­ken aard­ap­pel & spi­na­zie

1
1
  • 2 middelgrote uien

Snijd de uien in halve ringen.

2
2
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 kg bakaardappeltjes

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de ui, aardappeltjes in 15 min. op middelhoog vuur goudgeel en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 750 g diepvries spinazie à la crème

Ontdooi en verwarm ondertussen de spinazie 10 min. op laag vuur. Roer regelmatig.

4
4
  • 2 el milde olijfolie
  • 4 kipburgers

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de kipburgers in ca. 6 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege.

5
5

Serveer de aardappeltjes met de spinazie en kipburgers.

vegatip:

In plaats van kipburgers kun je er ook vegetarische groenteburgers bij serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.